PIŠE BORKA PETROVIĆ

Elena i sedam patuljaka

(Snimila: Mirjana Vermezović Ivanović)

(Snimila: Mirjana Vermezović Ivanović)


Izborna kampanja još nije službeno počela. No, istina je i da kandidati već naveliko rade na svom izbornom putu. Neki od njih, poput aktualne zamjenice gradonačelnika Elene Puh Belci, obilaze već mjesec dana sve po redu. Dječicu u vrtićima, starce u domovima, osobe s invaliditetom. No, Elena radi puno više od toga; ona sadi, kuha, svako toliko održava konferencije za novinare, pomaže vatrogascima gasiti škole.

Trn u oku nezavisnim vijećnicima mjesnih odbora su upravo njezini obilasci mjesnih odbora grada Pule i sastanci u službenim prostorijama. Predstavljeni su kao druženje s građanima pojedinih kvartova u kojima ona, kroz spontani razgovor, doznaje probleme u pojedinim naseljima i traži njihove sugestije kako ih riješiti. Kao da do sada nije imala dovoljno vremena?

Oporbeni vijećnici ovim se "spontanim" šetnjama osjećaju izigranima. Njih nitko nije zvao, kao što nisu pozvani ni sami mještani odbora. Na snimanje su pozvani, kako to sami priznaju, samo vijećnici IDS-a, njih pet-šest, koliko ih po odborima imaju, pokoji lokalni podupiratelj partije, a slikanje često upotpunjuje i zamjenik Robert Cvek. Vjerojatno po službenoj dužnosti.

Zbog toga što se u političkoj kampanji koriste djeca, ali i javni resursi, neki od vijećnika upozorili su pravobraniteljicu za djecu, Državno izborno povjerenstvo, ali i Gradsko izborno povjerenstvo. Odgovor je lakonski: izborna kampanja još nije počela i oni ne znaju da je Puh Belci kandidatkinja za gradonačelnicu!?

I tako Elena, baš poput Snjeguljice i sedam patuljaka, snima ili statira u nekoj svojoj bajci. Koliko njih još uvijek vjeruje u bajke, doznat ćemo u svibnju.

Borka PETROVIĆ

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini