PIŠE LARA BAGAR

Dvostruka atrakcija

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Gledaju oni naš grad. Gledamo mi njih. Dive se i čude oni našoj povijesti. Divimo se i mi čudimo njima koji kao da su stigli iz budućnosti a zapravo su dio neke povijesti, nekih vremena o kojima se sada priča u prošlosti, boljoj prošlosti. Odnos je čudan.

Dvostruka ili, bolje rečeno, obostrana atrakcija. Koliko se mi čudimo i veselimo njima, toliko i oni nama. Ali, ne diraj! Zabranjeno!

Zabranjeno voće je najslađe kao i turisti koji su pa skoro poluzabranjeni. Turist, kako to gordo zvuči! Uskrsnuo je na istarskom poluotoku za Uskrs. Eto, gledaš ga kao boga. Čudo pravo. Dođe ti da ga ukrasiš cvijećem, pomažeš ga maslinovom grančicom. Malo božanstvo u novom normalnom koje nenormalno dugo traje.

Jedan običan turist, danas avanturist, postaje atrakcija u trenutku kada se odluči posjetiti neku atrakciju u prostoru. Nikada, baš nikada nisi bio toliko sretan vidjeti stranca. Taj bezbrižan, šarmantan plišani turistički pogled pun divljenja! Veseli to i nas, kao i njih.

Eto, ima nade. Odnosno ima mrvica. Dođe ti da se slikaš s njima dok se oni slikaju ispred Arene. Selfi s turistom, bilo kojim. Atrakcija ispred atrakcije. On se slika negdje po Puli ili Istri, a mi slikamo njega. Svatko ima svoju uspomenu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater