PIŠE Vanesa BEGIĆ

Drugačiji odgojni obzori

Predstavljeno je i što su sve djeca Predškolske ustanove Rin Tin Tin radila tijekom ljeta, kada je "sjedište" vrtića bilo kupalište Stoja

Predstavljeno je i što su sve djeca Predškolske ustanove Rin Tin Tin radila tijekom ljeta, kada je "sjedište" vrtića bilo kupalište Stoja


Sve više i više manifestacija održava se online, a, kako stvari stoje, bit će toga još više, u iščekivanju boljih vremena i trenutaka da se svi opet druže, kada će se više nego ikada cijeniti ono što smo imali i što ćemo, nadamo se, uskoro opet imati. Kontakte i slobodu u svemu, bez straha.

Među vrijednim manifestacijama koje su nedavno održane online, je i jedna posvećena poznatom talijanskom piscu za djecu Gianniju Rodariju, čiji su organizatori bili, između ostalih i pulska Gradska knjižnica i čitaonica i Zajednice Talijana.

Tom je prigodom predstavljeno i što su sve djeca Predškolske ustanove Rin Tin Tin radila tijekom ljeta, kada je "sjedište" vrtića bilo kupalište Stoja.

Naime, pokazali su da to razdoblje nije bilo samo u znaku ljetnih dječjih radosti, već da su se radili i interdisciplinarni sadržaji, čitajući im Rodarijeva djela, odgojiteljice su s djecom crtale, stvarale, kreirale puno toga, spajajući maštu, riječi, slova i crteže.

Iako su i ranije vrtići išli na more, ove je godine to osmišljeno na posebno kreativan način, i sada smo vidjeli da se tamo nisu provodili samo sadržaji vezani uz ljetne radosti, nego i oni kulturno-umjetnički. Možda i kod nas, zbog situacije, i ostali, ne samo šumski vrtići, krenu danskim modelom, tijekom cijele godine vani za stjecanje i(li) jačanje imuniteta.

A možda će se i zimi sve više toga odvijati vani. Ne samo što se tiče odgoja i obrazovanja, nego općenito. Po ulicama i trgovima ne samo ljeti već za sva doba, prilagođeno, dakako. Za čeličenje, odnosno spartanskim odgojem protiv "juhe od šišmiša" ili čega već.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum