PIŠE MIRJANA VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Dobar dan, doviđenja

(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


- Nema nikakvog rukovanja, ma kakvo ljubljenje, savjetuje Puljanin prijateljicu, očito vlasnicu kuće za odmor, dok s njom ispija kavicu pod zelenim grozdovima na terasi jednog pulskog kafića.

Ona šutke sluša što čovjek savjetuje, samo se tu i tamo ubaci potvrdnom konstatacijom.

- Nema, samo dobar dan, doviđenja. I ništa više. Šta ti imaš pričati s gostima, unositi im se u facu?, zaoštrio je ton.

- Ne samo to, nego će te zatvoriti, ubacila se žena.

- Konobari su rasadnici korone. Koliko on pizza raznese dnevno?, zabrinuto će Puljanin.

- Baš, na to će žena.

- A nose maske ispod brade, nastavlja muškarac dok ispija makijato. Negdje je pročitao da će se možda i gostima kafića propisati nošenje maske. Razmišlja kako bi mogao potegnuti srk kave s pokrivalom na faci. Da slamčicu umetne sa strane? Ili da probuši rupicu na maski? Ili da je, poput konobara, spusti na bradu?

"Iz dumanja ga prene žena. Nju brine kako sterilizirati onoliku kuću nakon što gosti odu. Pogotovo bazen. Na njemu nije problem samo korona, nego i gljivice oko bazena koje se mogu zalijepiti za stopala. Doduše, gosti još nisu stigli, ali o svemu se mora razmišljati unaprijed. Ako je ne skonča korona, onda će dezinficijensi. Koliko to samo košta!"

Na radiju su upravo javili da danas nije zabilježen nijedan slučaj korone u Istri. U ženinoj kući za odmor nema nijednog turista. U nijednog turista, srećom, nije evidentiran virus.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini