PIŠE MIRJANA VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Dezinfekcija mozga

Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Donald Trump neki je dan na presici upitao liječnicu Bijele kuće bi li se koronavirus mogao spriječiti kad bi se dezinfekcijsko sredstvo uštrcalo izravno u krvotok. Doktorica je bila konsternirana, e da bi uslijedili poslovični šok i nevjerica.

Dok se svijet još oporavlja od posljednje Trumpove umotvorine, njegovo pitanje nameće drugo pitanje: može li se dezinficijens uštrcati ravno u mozak i isprati ga od nepoćudnih misli, pače, izvršiti kemijsku lobotomiju, ako je ikako moguće. Recimo, dezinficirati i isprati pitanje o tome treba li pothranjivati strah od virusa usprkos tome što, recimo, u Istri u proteklih jedanaest dana nema nijednog novooboljelog, a na državnoj razini je riječ o zanemarivom broju.

Izvanredno stanje još je uvijek na snazi mimo odluke dvotrećinske saborske većine. Trgovine su, doduše, otvorene, pa tako i one u Puli, ali uz stroge dezinfekcijske mjere. Dezinficirani su i odnosi na relaciji kupac-prodavač. Kad ulazite u trgovinu očekivali biste da vas ljubazni prodavač srdačno dočeka i priupita za zdravlje što on, doduše, i čini. Ali opet, niste sigurni čini li vam se to ili je doista tako - kao da jedva čeka da izađete iz dućana pa da čim prije posegne za dezinfekcijskim sredstvom. Što on i čini u jednosatnoj propisanoj pauzi, negdje ne polovici radnog vremena.

Nakon toga opet otvara trgovinu. Robu koju ste isprobali sprema u karantenu, iako virus, ako ga uopće ima, nikako ne želi biti na robi, nego na čovjeku. Nakon petodnevne samoizolacije, odjeća je spremna za novog kupca. Koji tek treba proći fazu dezinfekcije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater