PIŠE VANESA BEGIĆ

Dan žena to go

(Unsplash)

(Unsplash)


Puni ugostiteljski objekti, proslave svugdje - od vrtića i škola za mame, bake, do svih kulturnih ustanova, mnoštvo predstava, kada je bilo nemoguće sve to obići.

Tako je ranijih godina bilo za Međunarodni dan žena, uz dakako, prepune kafiće, restorane, konobe, gdje je gotovo svaka tvrtka, kolektiv, išao slaviti.

Ove godine slike i prilike su drukčije. Pandemija diktira sve, nema veze koji je dan. Iako mnoge žene vele da ne treba toliko isticati taj Dan žena, da je svaki dan - dan žena, druge ipak drže do tradicije.

A lokacije su ove godine bile - pulske šetnice, đir nakon posla, bilo uživo ili online, uz kavu za van, distancu, svježi zrak i malo ćakule. Ili pak terase ugostiteljskih objekata, tražeći sunce, tražeći sunčeve zrake. Ipak zna biti svježe i ne valja se prehladiti, nije to kao nekada, sada odmah mjere, korona, izolacija, lockdown, svega.

Sreća pa Pula ima toliko mjesta i za te nekonvencionalne proslave. Bilo je lijepo vidjeti žene i s termosicama oko kuća, uz topli napitak i malo ćakula, kao i na Lungomareu, a prekrasan sunčan dan dobro je došao za đir. Može to biti kao svaki drugi dan, ali ipak, vidjeli smo da su se neke zasladile slatkišima, druge malo pozirale uz selfije i prođe još jedan Međunarodni dan žena. Sreća da Pula ima tolike mogućnosti, pomislimo samo na život u velikim sivim i hladnim gradovima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater