PIŠE LARA BAGAR

Da mi je biti kornjača

(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


Da mi je biti kornjača, čini mi se da bi i najveći problemi bili rješivi. Kada bih se, naravno kao kornjača, osjećala loše, u pulskom bi me Aquariumu s toliko pažnje mazili, pazili, liječili i zaliječili. Da sam kornjača, uskoro bih u obližnjoj bateriji San Giovani na Verudeli otišla, primjerice, u kliniku za oporavak. A tamo ambulanta za prijem, devet bazena, kirurška sala, a uskoro i rendgen. Da klinika Schwarzwald! Ma kakva pulska bolnica. Kao prvo, gradnja je kvalitetnija, ipak je to Austrija, a tek osoblje, stručno, uvijek raspoloženo i radišno.

Da sam kornjača, u pulskom Aquariumu ne bi me predstavljali jeftini copy paste suveniri, već neodoljivo simpatične hand made kornjače koje potpisuje i izrađuje dizajnerica Elica Iljoska koju je pulski Aquarium, kao i sve, prepoznao i dobio neku novu stvaralačku energiju. Zapravo, pulski Aquarium nije turistička atrakcija, već pravi sanatorij za ljude. Dođeš tamo i uroniš u drugi svijet prepun lijepih boja, tajanstvene tišine. Meditacija između kamenih zidova.

Predlažem da HZZO sklopi ugovor s Aquariumom. Loše si raspoložen, odeš u Aquarium i ribice te smire. Nervozan si, opet odeš u Aquarium, porazgovaraš sa ribicom Dorom koja sve zaboravi što si rekao i sve ostane između četiri debela zida. Savršeno. Dakle, ne troše se lijekovi, nema čekanja, bolovanja, već samo ulazak u akvarij. Nije loše kao terapija, a i zdravije je od kemije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum