PIŠE Vanesa BEGIĆ

Cijepna

(Snimila Duška Palibrk)

(Snimila Duška Palibrk)


Poznato je o čemu se najviše priča u zadnje vrijeme i koja je glavna preokupacija svih nas. A poznato je i da svi stalno vole nešto kritizirati, ljudima nikada nije po mjeri te im ne valja ovo, te im ne valja ono, i udovoljiti svima je i više nego nemoguća misija.

No, da se stvari mogu i ovdje organizirati dobro, da sve štima, bez zastajkivanja, čekanja, zastoja, pokazalo je i organizirano cijepljenje u dvorani Talijanske škole.

Već na zgradi škole nalazi se dvojezični natpis koji označava gdje se mora ići, a od prozivanja građana u točno određeno vrijeme, bilo to 8.02 ili 11.14 do mjerenja temperature, uzimanja podataka, samoga cijepljenja i potom opservacije - sve teče bez zastoja, sve organizirano i programirano.

Svaka minuta, odnosno svaka je sekunda programirana za nešto, svi su iznimno profesionalni i ljubazni, od liječnika, medicinskih sestara do tehničkog i administrativnog osoblja. Ali i građani su se pokazali vrlo discipliniranima, bez preranih dolazaka, poštujući red, kako bi, uostalom, uvijek trebalo i biti.

Sve je to pokazalo da kada se hoće, sve se može, da timski rad itekako postoji i da je bitan i da je svatko svojim radom, ponašanjem i djelovanjem bitna kockica u borbi protiv pandemije. U nadi da je svjetlo na kraju tunela već tu, vidljivo, svakim danom sve bliže.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum