PIŠE VANESA BEGIĆ

Čeličenje u moru

Ilustracija (Neven LAZAREVIĆ)

Ilustracija (Neven LAZAREVIĆ)


Gledajući i osluškujući prirodu, niti jedan znak ne odaje da smo u teškim, kriznim okolnostima, da je situacija izvanredna i neizvjesna. Lijepi dani, proljeće je praktički tu, iako, moramo priznati, zime i nije bilo.

Kilometri plaža, šuma, livada oko Pule jednostavno mame na izlazak, a upozorenja, kao i savjest upozoravaju da se bude dio kampanje "ostajemkući". Svjež zrak dakako da čini dobro, no ne biti u grupama, hodati sam, ne zaustavljati se, ne pričati. Sada je, izgleda, vrijeme samo za Facebook prijateljstva, a po cesti, ono malo što se izađe, samo mahnuti rukom izdaleka i to je to. Prisnije kontakte i grljenja ostaviti za neka bolja vremena. Sada nema vremena za romantiku, a niti za vesela druženja.

No, zimski, ili preciznije rečeno cjelogodišnji plivači ne odustaju. Istina, sada je i temperatura mora svakim danom sve viša, a oni i dalje marljivo odrade svoje rute, nastojeći time na što bolji način očuvati ili podići imunitet i paziti na zdravlje. Uz one tradicionalne plivače koji stalno plivaju, u ovim teškim vremenima pridružili su im se i oni novopečeni koji žele očuvati zdravlje, i misle da je čeličenje organizma jedan od boljih i bržih oblika za to.

Proljetnih, ranoproljetnih, ili kako ćemo ih god nazvati, plivača sada ima posvuda, jer prirodno jačanje imuniteta je "in". Ako oni koji nisu inače vični kupanju u moru kada voda nije 25 stupnjeva ne dobiju upalu pluća od toga, neće valjda niti "pokupiti" koronu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater