PIŠE VANESA BEGIĆ

Budi vani

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ne tako davno je glavni moto bio "ostani doma", a potom, za sva događanja, zbivanja i ostalo - budi vani. I sve se više sadržaja, osim onih tradicionalnih ljetnih održava na otvorenom.

Vani se, u kafiću "Dvojka" održavaju književni susreti Kluba & Knjižare Giardini 2, Monte Librić će imati za mjesto radnje park preko puta Dvojnih vrata, a polaznici dječjih vrtića cijelo vrijeme borave pored mora, tako da su njihovi novi "jutarnji domovi" postali Ferijalni savez, Valkane, Stoja i Hidrobaza. I, kako se može vidjeti prolazeći nekim od tih kupališta, djeca uživaju i jedu s guštom, jer vani je sve ukusnije.

Dakle, život se odvija vani, a ukoliko vrijeme posluži, sigurno će se i brojni drugi sadržaji "izvući" iz četiri zida. Bilo je i komentara da bi bilo idealno dio nastave održavati vani, dok vremenski uvjeti posluže, u ranu jesen i proljeće, samo što je to teško ostvarivo iz praktičnih razloga.

A i za "šumske vrtiće" vlada sve veći interes. Već znamo da Danci odmalena "čeliče" djecu, tamo već od vrtićke dobi budu stalno vani, neovisno o vremenskim (ne)uvjetima koji su daleko suroviji nego kod nas. Dosta se pisalo o tome, snimani su i dokumentarci o tim nama neobičnim odgojnim rješenjima. Koliko je to u biti "zdravo", ostavimo ekspertima, no, da se sve više sadržaja, imajući u obzir situaciju, može odvijati vani, to svakako stoji. A barem Pula ima krasne parkove, šume, plaže, i sve je blizu, svugdje se brzo dođe i pješke. Samo treba dobrog zdravlja. Nastavnicima i čeličnih živaca, dakako.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater