PIŠE BORKA PETROVIĆ

Bravo, momci!

NK Štinjan (Snimila Borka Petrović)

NK Štinjan (Snimila Borka Petrović)


Da su seniori Nogometnog kluba Štinjan dobra škvadra, pokazali su i dokazali već odavna, kako rezultatima, prisustvom treninzima tako i brojnim druženjima. U subotu su to potvrdili i nečim što u posljednje vrijeme nije posve uobičajeno: na vlastitu inicijativu organizirali su i krenuli u uređenje "novog" klupskog prostora koji im je dodijeljen nakon gašenja boćarskog kluba i gubitka prostorija za druženje u kampu.

Kako doznajemo, tijekom tjedna su u večernjim satima pripremali "gradilište" da bi u subotu zajednički obavili betonažu ulaza. Slijedeća akcija im je natkrivanje predvorja. Treba napomenuti da su sve napravili sami, Klub nije imao niti lipe troška jer su donijeli svoj alat, a osim rada donirali su i materijal skupljajući novac među sobom.

Bravo, momci! Ovakva se akcija već dugo ne pamti, iako se stariji mještani sjećaju da su volonterske akcije oko ovoga kluba bile brojne. Na kraju krajeva, Štinjanci su sami napravili i svoje nogometno igralište pa i klupsku zgradu kod terena. Nadamo se da će seniori uspjeti u svojem naumu, urediti si prostor po svojim željama i nastaviti uspješno braniti boje kluba koji je među najstarijima u Istri.

Prema sjećanjima starih Štinjanaca, Klub je vjerojatno nastao 1933. godine, a možda i prije. Prva zabilježena utakmica odigrana je s Galižanom u lipnja te godine, uz pobjedu od 7:0. Stoga se 1933. smatra godinom osnutka kluba. Zabilježeno je da je tijekom 1933., 1934. i 1935. odigrano desetak prijateljskih utakmica, a klub se pod nazivom FGC Stignano natjecao i u pulskoj "A" ligi s klubovima Grion, Guf, Olimpia, Grion alievi, Dopolavoro giovinezza i Siana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater