PIŠE BORKA PETROVIĆ

Bolnica nije svinjac!

(T. TIDIĆ)

(T. TIDIĆ)


Nova bolnica skoro je gotova i u zgrade se napokon useljavaju bolnički odjeli. Pacijenti jedva čekaju nove prostore, novu opremu i stručan kadar. Iako je normalno da okoliš bolnice u tijeku izgradnje i građevinskih radova izgleda pomalo kaotično, za neurednost u krugu Opće bolnice Pula radovi nisu jedini krivac. Jer na umu valja imati da zgrade u krugu bolnice koriste i drugi - od učenika i studenata do raznih institucija.

Sukus cijele problematike zorno prikazuje primjer jedne obične, drvene klupe. Na njoj je zalijepljena, doduše već stara cedulja upozorenja na kojoj piše: "Poštovani korisnici klupe. Ovo nije svinjac. Nalazite se u krugu Opće bolnice Pula i u najbližem okruženju srednje škole i studentske menze. Opušci i smeće bacaju se u za to postavljene kante ili neke druge kante, ali ne oko klupa, na beton i zemlju. Ako se smeće nastavi bacati do ponedjeljka, 18. studenog, dat ću nalog da se klupa rastavi, bilo uz pomoć odvijača ili nekim drugim sredstvima".

U potpisu jednostavno stoji - "Uprava!" Pretpostaviti je da se to odnosi na bolničku upravu. S obzirom na to da je klupa i dalje tamo, mada ni dalje nije u nekom respektabilnom stanju, izgleda da su šporkulje napokon naučile gdje se bacaju opušci i smeće. Ili samo Upravi nije pošlo za rukom klupu rastaviti - bilo odvijačem, bilo na neki drugi način.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater