PIŠE Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Bolje da nosim kratku kosu

(Dejan ŠTIFANIĆ)

(Dejan ŠTIFANIĆ)


Kosa u doba korone je kao koruna. Brzo i nekontrolirano raste. Neukrotivo se širi, učas pojede glavu na kojoj raste i vine se prema nebesima. Širi se lijevo i desno. Gore-dolje. U doba korone kosa brže raste. Pogotovo kad ne rade saloni za šišanje.

Oni nisu radili samo mjesec i pol, a kosmušina je nekima narasla do ramena. Istina je da nekim ljudima kosa brzo raste, a drugima dosegne tek nešto ispod ramena i onda gotovo prestaje rasti. Ovi prvi sretni su što su se radnje brzo otvorile pa mogu skratiti grivu.

Gužva je, međutim, bila samo ispred muških salona gdje se čekalo u dugačkom redu. Frizerke su u ponedjeljak padale s nogu od posla jer su mušterije zaglavile na vratima već u sedam ujutro. Bilo je i svadljivih, htjeli su na stolac pošto-poto, iako je on bio rezerviran za drugu mušteriju.

Jedan mladac koji je imao sreće uskočiti na stolac zadovoljno se osmjehivao, rekavši da je kratka kosa ipak bolja. Tako je nekako pjevala Pekinška patka.

"Kasno je za hard rock

Umorni su Gillan i Plant

Ubila ih velika lova

Sveža krv je novi val

Bolje da nosim kratku kosu

I slušam taj zvuk…"

Tako je pjevala Pekinška patka 80-ih, nošena novim valom. Lijepo je vidjeti dugu, njegovanu kosu. Ipak, duže ne znači bolje. Prije nego što obrastu poput Iana Gillana i Roberta Planta, Puležani su ipak odlučili posjetiti frizerske salone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater