PIŠE Zvjezdan STRAHINJA

Blaženo nesvjestan situacije


"Prije svega moramo biti svjesni da se nalazimo u izvanrednim situacijama koje zahtijevaju izvanredne mjere, odnosno nalazimo se u karanteni zbog mjera uvedenih radi sprječavanja širenja koronavirusa. U okolnostima u kojima se nalazimo otežano je svakodnevno funkcioniranje i javne službe čine ogromne napore…", dio je odgovora koji smo u travnju primili iz gradske uprave na pitanje o uređenju Giardina, što se već godinama provlači kroz proračune Pule.

"Kao što smo već bili odgovarali, a ovom prilikom prikladno je ponoviti, svi se nalazimo u izvanrednoj situaciji koja zahtijeva izvanredne mjere i prilagodbu", odgovorili su nam pak prije desetak dana na pitanje kada se planira završiti uređenje parka Nimfej, što je započeto u veljači pa obustavljeno s epidemijom.

Već se dva mjeseca nalazimo u izvanrednoj situaciji, a potpisani novinar, bit će neki malouman čovjek, i dalje na Forum šalje najgluplja moguća pitanja koja se mogu sažeti u: "Što se radi u gradu?". Pa očito je da se ništa ne radi. Sve je stalo, budimo svjesni situacije!

No, dok su neki svjesni, drugi su nesvjesni. Koronavirus nije zaustavio radove na kružnom toku na Vidikovcu, a nije rastjerao ni operativu s kružnog toka u Valturskoj. Dok su neki bili svjesni situacije, neki su gradili infrastrukturu za Verudelu. Uz to, redovno nas i iz Grada obavještavaju o prekopima ulica zbog gradnje priključka za vodu, struju, telekomunikacije… Negdje se ipak nešto i radi.

Među redovima iz opširnih gradskih dopisa može se nazrijeti da je zapravo glavni problem slabo ili nikakvo punjenje javne kase i da su bez planiranih prihoda i neki započeti projekti upitni. A ako je zaista tako, onda to treba jasno i reći.

Nije sramota, svjesni smo situacije!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater