PIŠE VANESA BEGIĆ

Bit će bolje

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Kada se jednom sve bude vratilo u normalu, kada ta pošast napokon završi, u nadi da se druga neće pojaviti tako skoro, iako se u Indiji nešto "kuha", Puljani će prije ili kasnije moći uživati u puno lijepih mjesta i sadržaja.

Sve to počinje od nove kulturne zone s "krova" grada, Kaštela, odnosno spoja tunela Zerostrasse, novog ruha Arheološkog muzeja Istre, obnovljenog Malog rimskog kazališta, Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, gdje će se odvijati multimedijalni sadržaji, koncerti, predstave i gdje će povijest našega grada i šire biti predstavljena na zanimljiv multimedijalni način.

U Smareglinoj ulici širi se Dječja knjižnica, ogranak Gradske knjižnice i čitaonice, tako da će djeca moći pohađati različite radionice i sadržaje, a za razne prezentacije knjižnici ostaje i prostor u Dječjem kreativnom centru, bivšem Pionirkom domu.

I ovaj će Centar zasjati punim sjajem kada budu povoljniji uvjeti i kada će jednog lijepog dana, a možda i prije, klinci moći bez distance i sredstava za dezinfekciju uživati u lijepim predstavama i događanjima. Kao nekada, a još i bolje. Kada taj nesretni virus postane aorist, prošlo svršeno vrijeme.

I budući medicinari će imati lijepu novu školu, a bolja vremena i sanaciju čekaju i razne gradske lokacije/kvartovi, kojima je potrebna svojevrsna "renesansa". Zasigurno će ostati i neka zbivanja iz "novog novog", poput događanja na otvorenom, želje za kulturnom revitalizacijom određenih prostora, gradskih uspona i trgova, koncerata s igrališta ispred "Žute škole"…

Mnogi će se možda 31. prosinca htjeti vratiti u 2019., koja, kakva god da je bila, ipak je bila pristojna i podnošljiva, nego zakoračiti u nepoznatu 2021. Ne ponovila se ova. No, bit će bolje, prije ili kasnije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater