PIŠE BORKA PETROVIĆ

Birokracija krov gradi

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


- Daj vidi, neke su skele tu na sudu postavljene, kakvi su radovi u tijeku, veli meni urednica pulske kronike Duška Palibrk.

- Ništa lakše, odgovaram, nazvat ću i pitati što se radi, fasada ili krov, koliko koštaju radovi i koliko će trajati. Vijest od 20-ak redaka, nikakva greda.

Bilo je to prije točno pet dana. Što se točno radi, ne znam ni danas, ni nakon nekoliko razmijenjenih poziva i mejlova.

Najprije su me uputili na glasnogovornicu Općinskog suda, no ona me sutradan uputila da se radi o sanaciji krova Županijskog suda u Puli, tako da se za sve informacije trebam obratiti Županijskom, a ne Općinskom sudu.

Hvala, velim ja. I mejl pošaljem na novu adresu. Jučer sa Županijskog suda stiže odgovor. U prvi sam se mah smrznula jer sam već zaboravila što sam pitala i nije mi bilo jasno što me to sud tako službeno spominje.

- Podnositeljica zahtjeva Borka Petrović, novinarka Glasa Istre, podnijela je 19. ožujka 2021. zahtjev za ostvarivanje prava na pristup informacijama. Uvidom u podnesak utvrđeno je kako ovaj sud ne posjeduje, odnosno ne raspolaže zatraženim informacijama jer je naručitelj radova na rekonstrukciji krovišta i potkrovlja Županijskog suda u Puli-Pola Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske. Stoga Vam sukladno odredbi članka 21. st. 1. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine br. 25/13 i 85/15) ustupamo zahtjev za pristup informacijama na nadležno postupanje, odgovara službeno službena službenica za informiranje.

Dakle, radi se o rekonstrukciji krovišta i potkrovlja zgrade Županijskog suda. To se može iščitati iz odgovora koji to nije. Koliko će radovi trajati, više nije ni bitno. Dok stigne odgovor iz Ministarstva, vjerojatno će biti i završeni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater