PIŠE Zvjezdan STRAHINJA

Bingo otišao u nejake drhtave ruke?


Prvog dana nakon što je u ponedjeljak navečer izvučen dobitni listić Binga uplaćen na Verudi, nitko ništa nije znao. Ali sada se već šuška da se pojavio sretni dobitnik ili dobitnica i da su se mnogi iznenadili o kome se radi. Glasine se na Verudi brzo šire pa se tako čulo i da se sa srećkom vrijednom milijun kuna pojavila starija osoba, vrlo skromna, skromne iznošene odjeće, dakle sasvim sigurno nejakih prihoda za ovu našu surovu svakodnevicu, kojoj će ekstra-zgoditak itekako dobro doći.

Iako je sve to pod "navodno", zvuči upečatljivo kada čuješ da je listić donijela osoba drhtavih i nemoćnih ruku, uzbuđena, teškog daha, vidno potresena konačnim naklonom Fortune.

A ako je to tako, onda pada u vodu opservacija starijih Verudeža, koji ne vjeruju u dobitnu srećku, da ti sreću nitko tek tako ne poklanja, već da je svatko sam kreator vlastite sreće. Padaju u vodu i komentari na društvenim mrežama da se novac ionako kači samo za one kojima i nije potreban jer ga imaju i previše. Ako su glasine istinite, možda zaista netko od gore vidi sve te se tu i tamo osmjehne sirotinji.

I što, ako zaista sve to stoji, odgovoriti onima koji na društvenim mrežama komentiraju da taj milijun kuna, koji će dobrim dijelom pojesti porez, i nije neka lova, da je to vrijednost tek jednog stana, kao i da taj novac ne može riješiti baš nikakve životne probleme? Ma, ne treba takvima objašnjavati da mnogi u našem susjedstvu marljivo rade i mjesečno zarađuju toliko da bi takav iznos, bez ikakvih životnih troškova, mogli skupiti tek za 15, 20 godina, ako ne i više. O penzionerima i njihovim prihodima nećemo ni govoriti. Ne treba im objašnjavati ni da je rješenje stambenog pitanja ogromnom broju ljudi zapravo problem broj jedan u životu i da vrijednost jednog stančića ne treba omalovažavati.

Ne bi to ni shvatili jer govorimo o dva dijametralno suprotna svijeta naše zbilje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini