PIŠE Borka PETROVIĆ

Bez nas su gladne, bez nas će umrijeti


"Mace Uljanika nakon deset dana prvi su put dobile hranu, ja im nemam šta više odnijeti. Marko, veliko ti hvala za dvije kašete srdele! Jako su bile gladne, a i sretne zbog obroka", objavila je nedavno na Facebooku predsjednica Udruge Fido, koja uz "svoje" životinje, skrbi i o brojnim macama koje su ostale u krugu propalog brodogradilišta. Nakon apela nešto se pomoći ipak skupilo, i mace će dobiti jesti, no doznajemo da nedostaje volontera koji bi im hranu odnijeli.

Nije lako ovih dana ni ostalim udrugama koje skrbe o napuštenim ljubimcima - donacije su stale, a volonteri više ne mogu iz svojih kuća pa pomoći nema niotkuda.

Stoga, u ovim izrazito teškim vremenima, kada svi prvenstveno čuvamo svoje i zdravlje svojih najmilijih, ipak trebamo ostati humani i razmišljati i o onima čiji životi ovise o nama. Nisu to samo mace iz Uljanika, riječ je o brojnim mačkama koje žive po gradskim kvartovima i koje su donedavno hranile tete iz dućana, konobari iz restorana, školska djeca… Bez njih će biti gladne, bez njih će umrijeti.

Sjetimo se stoga, svaki u svom kvartu, kome sve možemo pomoći. Najprije, naravno, susjedima, starijima i nemoćnima, no onda i životinjicama koje su nas svakodnevno uveseljavale i koje će, kada ovo ludilo prođe, to ponovno činiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini