PIŠE LARA BAGAR

Bankomatomanija

Ilustracija (D. ŠKOMRLJ)

Ilustracija (D. ŠKOMRLJ)


U gradu je prava invazija, ne komaraca, već bankomata. Ima ih na svakom ne samo koraku, već i izlogu. Trgovina na pulskoj "stazi slonova", dakle u jednoj od uličica prema tržnici, polovicu je ionako skučenog izloga ustupila bankomatu. Znači, kad u izlogu nešto ugledate, možete odmah na istom mjestu i podići novac i potrošiti ga.

Izgleda da ni Pulu, kao ni Dubrovnik, Split i ostale turističke destinacije nije zaobišla bankomatomanija. Mašine za keš preko noći se ukazuju u izlozima kiosaka, agencija, kafića, a eto osvanuli su i na buticima. Ugradbeni, samostojeći… Ako ih nemaju gdje ugraditi, onda ponosno stoje kao stupovi nasred ulica ili čak plaža.

Bankomati su u ekspanziji. Ima ih posvuda, nemaju kriterija i ne biraju mjesto - tik do Unescovih zaštićenih spomenika, rimskih iskopina, austrougarskih zdanja ili socijalističkih zraka. Okupirali su sva arhitektonska razdoblja.

E, sada je problem gdje da ti silni turisti potroše taj silan novac što su podigli na tim silnim bankomatima. Može na patagonijske lignje, ćevape ili kebab, može i na nogometni dres, peraje kao suvenir, a može na izlet gdje će gledati delfine suvenire. Da ne bi bilo da novca nemaju, jer - bankomate imaju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum