PIŠE VANESA BEGIĆ

Bablje ljeto i romobili

Plaža na Valkanama (Snimio Duško Marušić Čiči)

Plaža na Valkanama (Snimio Duško Marušić Čiči)


Bablje ljeto. "Gospođo novinarka, napišite da je to bablje ljeto jer mi 'babe' u najboljim godinama napokon uživamo u moru, plaži, suncu, bez gužvi, turista, stresa. More je najljepše, čak niti rebraši toliko ne smetaju, more je i dalje toplo, sunčano je, ali sunce ne prži toliko", vele dvije gospođe s Valkana dok odlaze do "knjižnice u prirodi" po štivo za more. Bolje od toga.

Sada omiljena šetnica izgleda drukčije, posebno ujutro, nema dječjih ljetnih kampova, škola plivanja, tu su oni koji guštaju u svoj ljepoti mora. "Neka potraje", vele.

"Da nema toliko romobila koji se jednostavno došuljaju iza leđa, onako, iznenada, bilo bi bolje. Nemamo ništa protiv romobila, ekološki i lijepo osmišljena priča, ali ima ih svugdje", vele penzići, zaštitni znak najpoznatije pulske šetnice.

I zbilja, u ponedjeljak nešto nakon 8 sati, bilo ih je 11 od Valsalina do Valkana, "parkiranih" na sve (ne)moguće načine. Više nego ranojutarnjih kupača, a bogami i ranojutarnjih trkača. A romobila "u pokretu" tek dva-tri. Španjolci, veseli, uživaju u ljepoti babljeg ljeta koristeći ovo prijevozno sredstvo. Jednog je kolovoškog popodneva na relaciji Lungomare-Stoja-Fižela bilo čak 15, što "parkiranih", što "odloženih" romobila. Koliko ima romobila u Puli, sveukupno?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater