PIŠE Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Ako niste u školi, onda ste doma

(Neven LAZAREVIĆ)

(Neven LAZAREVIĆ)


Samo dan nakon što smo iz Ministarstva znanosti i obrazovanja dobili grunfovski odgovor na pitanje kad će se objaviti upute za drugi turnus učenika koji u ponedjeljak, 25. svibnja, kreću u školu, jučer je na jedno portalu osvanula ekskluzivna vijest: "Sva djeca mogu u školu i vrtiće!"

Dakle, u trenutku dok su u Ministarstvu u utorak ispisivali odgovor - "objavit ćemo upute čim budu gotove" - iste upute već su bile pripremljene e da bi jučer ujutro, u osvit srijede, osvanule na portalima. Stigle su i do nadležnog gradskog Odsjeka za informiranje, ali ne i na adresu novinara koji je postavio to pitanje.

"Sva djeca mogu u školu i vrtiće", zavrištalo je poprilično nadobudno s dotičnog portala. I to je dalo nadu roditeljima učenika viših razreda da će se konačno i njihova djeca odlijepiti s tableta i fizički krenuti u školu. Ali, avaj! Učenici viših razreda i srednjoškolci do daljnjeg ostaju doma, omlohavjeli od nekretanja, dok tjelesni vježbaju u mislima.

Sad je već i brižnijim roditeljima prekipjelo. Puna im je kapa tableta i ponovnog pohađanja osnovne škole. Pitaju se kad će i stariji učenici u školu, kad već mogu u Max City i na pizzu? To nitko ne zna. Umjesto grunfovskog odgovora iz resornog ministarstva, završimo u grunfovskom tonu: "Ako niste u školi, onda ste doma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini