PIŠE VANESA BEGIĆ

Pistacchio i vanilija

Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Sladoled. Nezaobilazna ljetna slastica, podsjetnik, asocijacija na ljeto, djetinjstvo, bezbrižne trenutke. No, s današnjim cijenama svugdje oko nas mnogi ističu da je i običan sladoled postao luksuz, posebice za višečlane obitelji s djecom, kada kuglica košta dva i pol, tri, tri i pol eura, a lani je u nekim od tih slastičarnica/gelateria, gdje je sada tri, tri i pol eura, kuglica bila recimo niti tada zanemarivih 15 kuna.

Nije samo sladoled skuplji, svugdje cijene rastu, sve raste, izgleda, osim plaća.

Treba istaknuti da se mnoge gelaterie trude, već godinama, ponuditi nešto drukčije okuse, tipične za ovo podneblje, od sladoleda s maslinovim uljem, lavandom, ima i onoga s teraninom, a ima i egzotičnih okusa, mango, marakuja, avokado, uz neizostavan ananas.

Šetnjom kroz nekoliko slastičarnica/gelateria, saznajemo da se jako dobro prodaje, posebice među turistima pistacchio, ali i tradicionalna, klasična vanilija, jer poznato je da je sladoled od vanilije jedan od najprodavanijih na svijetu. Turisti vole i osvježavajuće okuse poput jagode, limuna, ne previše slatkog šumskog voća, a kako veli jedna simpatična prodavačica, neki se vraćaju dok ne isprobaju sve kombinacije. A ima ih zbilja maštovitih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater