piše vanesa Begić

Sve ili ništa

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Ili previše. Ili ništa. Organizatori raznih kulturnih događanja nikako da usklade neuskladivo. Sezona kulturnih događanja krenula je nešto ranije nego prethodnih godina, već je svibanj bio pun, a preklapanja termina na svakom koraku.

- Trebao bi netko voditi računa o tome, premda je teško sve to uskladiti. Ovisimo i o slobodnim terminima izvođača, a ako su događanja vani, onda i o vremenskim (ne)prilikama, ima tu odgađanja, nadoknađivanja, nije baš lako sve to uskladiti, kazala je jedna organizatorica događanja, ističući da ponekad do preklapanja dolazi i zbog nedovoljne komunikacije među raznim organizatorima.

To onim posjetiteljima koji učestalo i redovito obilaze kulturna zbivanja posebno smeta, pogotovo ako su istovremeno na dvije različite lokacije kvalitetna događanja sličnog sadržaja - primjerice koncerti klasične glazbe, kazališne predstave ili pak istovremeno kazališna premijera i koncert renomiranog umjetnika.

U doba korone i lockdowna, kada je kulturni život skroz stao, zaustavio se, svi su obećavali brda i doline, da neće biti više preklapanja, da će biti više komunikacije i razumijevanja. No, čim su se stvari normalizirale, sve je to zaboravljeno i nastavljeno po principu - ili sve ili ništa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini