ŠOLJANOVI DANI

ZORAN PREDIN: Emocije i humor, to je ono što publici danas treba

Predin je nastupio u pratnji gitarista Igora Polaka, pjevajući i svirajući gitaru te šireći emocije. Ne samo da je publici ovakav nastup dobro došao, i Predinu je ovo bio prekid prisilne glazbene pauze nakon više od godinu i pol

| Autor: Mladen RADIĆ
Zoran Predin (Snimio Dražen Družetić)

Zoran Predin (Snimio Dražen Družetić)


Veliki glazbenik Zoran Predin nastupio je u rovinjskom Kazalištu "Antonio Gandusio", a povod su bili 25. Šoljanovi dani koje je ovaj kantautor i pisac zatvorio.

Predin je nastupio u pratnji gitarista Igora Polaka, pjevajući i svirajući gitaru te šireći emocije. Ne samo da je publici ovakav nastup dobrodošao, i Predinu je ovo bio prekid prisilne glazbene pauze nakon više od godinu i pol, radi čega se našalio da ima osjećaj da opet "deflorira svoj izvođački himen".

Mongolske pjege

Bilo je te večeri puno humora i ironije, to je nešto po čemu je Predin poznat i što publici nedostaje, pogotovo u ovim vremenima. Ipak taj period stanke bio je s druge strane plodan za Predina koji je napisao roman "Mongolske pjege".

Predin je prvenstveno poznat po glazbi, a u njoj je publika itekako uživala, bilo da se radilo o njegovim starim pjesmama, onima iz razdoblja grupe Lačni Franc ili o novom materijalu kojeg je bilo puno na repertoaru. Uz legendarne "Čakaj me", "Zarjavele trobente" i "Praslovan", Predin je u Rovinju premijerno predstavio i nekoliko pjesama s najnovijeg albuma "Gastarbajter trubadur" koji će biti objavljen u rujnu.

Tu se ističe emotivna balada "Pjesma o novoj zvijezdi" posvećena njegovom dugogodišnjem prijatelju i suradniku, zaljubljeniku u Rovinj, maestru gypsy swing gitare Damiru Kukuruzoviću, koji je nedavno preminuo od korone.

Kao po nekoj ironiji sudbine, Predinu je baš za vrijeme izvođenja ove pjesme pukla žica na gitari.

Te noći kad umrem

Nakon gotovo dvosatnog programa publika je tražila još, radi čega je Predin na bis izveo Bregovićevu "Te noći kad umrem" i "Dance me to the end of love" Leonarda Cohena. Za sam kraj ostavljena je pjesma sa novog albuma "Čarape ispod sandala".

Atmosfera je bila na visini, u intimnom i u sjeni pandemije optimalno ispunjenom prostoru kazališta uz Predinove najave pjesama i njegovu interakciju s publikom koja je spremno prihvatila poziv na zajedničko pjevanje. Nastup je bio dogovoren još prije pojave korone da bi se na koncu sve savršeno poklopilo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of