Međunarodno natjecanje mladih glazbenika "Sonus"

Porečki glazbenici briljirali u Križevcima

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Umjetnička škola Poreč)

(Foto: Umjetnička škola Poreč)


Učenici Umjetničke škole Poreč Nikolaj Zupe, Rene Viljanac i Rita Gulić svojim uspješnim nastupima osvojili su dvije prve i drugu nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika »Sonus op.8« u Križevcima. Na natjecanju su nastupili učenici iz brojnih osnovnih, srednjih glazbenih škola i akademija iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. U disciplini klavira natjecalo 115 učenika kroz pet kategorija po dobi učenika.

Nikolaj Zupe, učenik 4. razreda klavira u klasi prof. Jerka Crljenka osvojio je I. nagradu i 1. mjesto, a Rene Viljanac, učenica 2. razreda klavira u klasi prof. Ivane Katunar I. nagradu. Rita Gulić, učenica 6. razreda klavira u klasi prof. Aleksandre Orbanić osvojila je II. nagradu.

(Foto: Umjetnička škola Poreč)Rene Viljanac i Ivana Katunar (Foto: Umjetnička škola Poreč)

(Foto: Umjetnička škola Poreč)Rita Gulić i Aleksandra Orbanić (Foto: Umjetnička škola Poreč)

- Nikolaj, Rene i Rita na natjecanju su se predstavili virtuoznim i muzikalnim izvedbama odabranih programa. Osvojene su nagrade veliko priznanje učenicima, učiteljima i dragim roditeljima koji spremno i predano uvijek surađuju, pomažu i podržavaju. Prepoznat i nagrađen je izniman trud i posvećenost, a osvojene nagrade veliki su poticaj i motivacija za daljnji rad, veli ravnateljica škole.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater