Hrvatsko natjecanje za harmoniku

Porečki harmonikaši uspješni u Daruvaru

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Harmonikasi porecke skole

Harmonikasi porecke skole


Hrvatsko natjecanje za harmoniku (Daruvar) je prema broju prijavljenih natjecatelja, mentora i ustanova najveće natjecanje državne razine učenika i studenata harmonike u Hrvatskoj.

Ove godine natjecanje se održalo u online formatu putem javnih video-objava svakog natjecatelja. Sudjelovalo je 75 natjecatelja te 39 mentora iz 29 škola diljem Hrvatske. Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Elsbeth Moser (Njemačka), Ander Tellerìa (Španjolska) i Vojin Vasović (Srbija).

Umjetničku školu Poreč predstavljalo je troje učenika: David Pršurić, pod mentorstvom učitelja Paola Peruška, učenik 2. razreda harmonike natjecao se u Petar Pan kategoriji i osvojio I. nagradu i 1. mjesto uz novčanu nagradu. Steisi Ritoša, pod mentorstvom učiteljice Vilijane Šugar, učenica 2. razreda harmonike, natjecala se u Petar Pan kategoriji i osvojila I. nagradu i 3. mjesto. Emili Jurcan, pod mentorstvom učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić, učenica 4. razreda harmonike, natjecala se u B kategoriji i osvojila 2. nagradu.

- Za svaku pohvalu je to što su se učenici zajedno sa svojim mentorima odvažili snimiti skladbe i prikazati svoj rad i napredak u novonastalim uvjetima, a ovi lijepi rezultati i nagrade samo potvrđuju kvalitetu rada i marljivost učenika i učitelja škole.

Vjerujemo da će nagrade i priznanja motivirati učenike da se i dalje trude, napreduju i vježbaju. Ponosni smo na njihove nastupe i postignute rezultate u sviranju i od srca im želimo čestitati i pohvaliti ih, veli ravnateljica škole Sanjica Sara Radetić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum