ŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA I STUDENATA

Uspjeh Umjetničke škole Poreč: Nagrađeni Chiara Petretti, Naja Jugovac, Eva Palman i Vito Ćosić

Uspjeh svih učenika i učiteljice savjetnice Samante Stell veliko su priznanje i poticaj za daljnji rad i napredak. Izuzetno smo ponosni na sudjelovanje i postignute rezultate učenika Umjetničke škole Poreč, i nagrade koje su postigli učenici: Eva Palman, Vito Ćosić, Chiara Petretti i Naja Jugovac. Oni su višestruko nagrađivani učenici koji svojom marljivošću motiviraju i druge učenike na veći trud i ljubav prema glazbi, kazala je ravnateljica Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Nagrađeni učenici i njihova mentorica Samanta Stell

Nagrađeni učenici i njihova mentorica Samanta Stell


Učenici Umjetničke škole Poreč vratili su se iz Opatije ovjenčani nagradama koje su osvojili na nedavno održanom 60. županijskom natjecanju učenika i studenata glazbe.

Velika konkurencija

Na natjecanje se prijavilo 105 sastava iz osnovnih, srednjih glazbenih škola te akademija iz cijele Hrvatske, a u ocjenjivačkom sudu (za kategorije: dua, tria, komorni sastavi od 6 do 9 članova) bili su istaknuti pedagozi: predsjednik Branko Mihanović te članovi Renata Penezić, Krešimir Bedek, Nenad Merle, i Dario Teskera. Umjetničku školu Poreč na natjecanju u Opatiji predstavljali su učenici komorne glazbe iz klase učiteljice savjetnice Samante Stell: Eva Palman, flauta, učenica 5. razreda.; Vito Ćosić, klavir, učenik 4. razreda; Chiara Petretti, flauta, učenica 6. razreda i Naja Jugovac, gitara, učenica 6. razreda. Između 14 sastava iz cijele Hrvatske, u I. kategoriji dua (osnovne škole), duo - Chiara Petretti, flauta i Naja Jugovac, gitara osvojio je II. nagradu s ukupno 88 bodova, a duo Eva Palman, flauta i Vito Ćosić, klavir II. nagradu s ukupno 87.50 bodova.

Impresivni rezultati

- Uspjeh svih učenika i učiteljice savjetnice Samante Stell veliko su priznanje i poticaj za daljnji rad i napredak. Izuzetno smo ponosni na sudjelovanje i postignute rezultate učenika Umjetničke škole Poreč, i nagrade koje su postigli učenici: Eva Palman, Vito Ćosić, Chiara Petretti i Naja Jugovac. Oni su višestruko nagrađivani učenici koji svojom marljivošću motiviraju i druge učenike na veći trud i ljubav prema glazbi. Impresivno je da je njihova profesorica Samanta Stell, koja je promovirana u zvanje profesorice savjetnice na temelju svog rada te već dugi niz godina sudjeluje na državnim i međunarodnim natjecanjima, sa svojim učenicima i osvaja najviše nagrade. Učiteljica Samanta izuzetna je glazbenica i pedagoginja koja živi za flautu, glazbu, voli djecu, svoj posao i godinama predano radi i nesebično prenaša svoje znanje i ljubav ovoj darovitoj, ali prije svega radišnoj djeci. Naravno, ovakvi rezultati ne bi bili mogući da nema velike podrške i predivne suradnje roditelja i učitelja i ravnatelja osnovnih škola, kazala je uz čestitke na nagradama ravnateljica Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater