MALMO

Večeras je polufinalna večer Eurosonga, Baby Lasagna odradio fantastičan posao: "Je li rezervirana zagrebačka Arena?"

| Autor: Sanda Milinković, Lucija Sučić
(Snimio Sanjin Strukić / Pixsell)

(Snimio Sanjin Strukić / Pixsell)


Uz taktove “Rim Tim Tagi Dim” naš predstavnik na Eurosongu i miljenik publike Baby Lasagna odradio je fantastičan posao na jednoj od najpoznatijih svjetskih glazbenih pozornica tijekom generalnih proba kada je s njime pjevala i plesala publika, a večeras će Hrvatsku pokušati dovesti do finalne večeri prestižnog glazbenog natjecanja.

Ove godine domaćinstvo Eurosonga po treći puta u svojoj povijesti pripalo je gradu Malmöu zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi švedske predstavnice Loreen u Liverpoolu, a predstavnici država natjecateljica zasjat će na impresivnoj pozornici Malmö Arene u obliku križa koja se nalazi usred publike i kreiraa posebno iskustvo gledanja od 360 stupnjeva. Dizajneri pozornice, Florian Wieder i Fredrik Stormby, kombinirali su pokretne LED kocke i LED podove uz 2.168 rasvjetnih tijela koji su pratili izvođače, a bila su potrebna čak četiri tjedna pretprogramiranja da bi se scena dovela u stanje kakvo smo sinoć imali prilike vidjeti tijekom prvih generalnih proba.

“Drago mi je da se moja glazba sviđa tolikim ljudima”

U uspjeh mladog Istrijana, pravog imena Marko Purišić (28), malo tko sumnja još od završetka Dore, što potvrđuju ii kladionice čiji su vrhovi postali njegov tron. Od energičnog nastupa koji je digao na noge čitavu arenu i prepoznatljivog “tancanja” pa sve do impresivnog vokalnog odrađivanja pjesme, Baby Lasagna definitivno opravdava čitav “hype” koji se oko njega stvorio, a zajedno sa svojim mladim timom itekako je zaslužan za to što je mnogima ovogodišnji favorit za pobjedu upravo Hrvatska koju promovira na vrlo kreativan i svjež način.

“Nemam tremu uoči izlaska na scenu. Koncentriran sam na nastup, a radi svih ljudi koji su mi proteklih tjedana pružali veliku podršku želim da sve ispadne onako kako smo zamislili”, kaže Baby Lasagna uoči nastupa i pritom se ne zamara plasmanom.  „Nije da sjedim u hotelskoj sobi i satima razmišljam na kojem ću mjestu završiti. Ali, drago mi je da se moja glazba sviđa tolikim ljudima, da su svi prepoznali pozitivu ove pjesme, a drago mi je i da mnogi znaju plesati ‘Rim Tim Tagi Dim’, kaže kroz priopćenje za medije.

Velika petorka i direktan plasman

Voditeljice prve polufinalne večeri koja je na rasporedu večeras u 21 sat bit će  holivudska zvijezda Malin Akerman te popularna švedska TV voditeljica, komičarka i veteranka Eurosonga Petra Mede, a dogovoreno je da će dvojac voditi i drugu polufinalnu večer koja je na rasporedu 9. svibnja te veliko finale 11. svibnja.

Ovogodišnji Eurosong donio je određene promjene od kojih je prva ta da izravni finalisti odnosno “velika petorka” (Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo) te domaćini Šveđani osim u finalu, nastupaju i u polufinalnim večerima pa će večeras nastupati Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka i Švedska.


Druga promjena odnosi se na produžetak vremena glasanja pa će glasanje u finalu biti otvoreno uoči izvedbe prvog finalista. Za prolazak u finale odlučuju isključivo glasovi publike, a svoj glas imaju i gledatelji iz zemalja koje ne sudjeluju na natjecanju i oni svoje favorite biraju putem interneta, a njihovi se bodovi predstavljaju i dijele u obliku novog entiteta naziva “Rest of the World” odnosno “ostatak svijeta”. Stručni žiriji i dalje može odlučivati o pobjedniku te svoje bodove dijeli u velikom finalu.

Je li rezervirana zagrebačka Arena?

S obzirom na to da se već tjednima Baby Lasagna spominje u kontekstu pobjednika Eurosonga 2024., šef hrvatske delegacije Tomislav Štengl, kroz društvene mreže HRT-a odgovorio je na pitanje o tome je li zagrebačka Arena već rezervirana za održavanje Eurosonga 2025. godine.

“Neformalno sam razgovarao s direktorom Arene i jedino što možemo reći je da Arena nije rezervirana. U razgovoru sam zamolio da u periodu od 1.4. 2025. do 1.6. 2025. ne potpisuju nikakve ugovore dok ne vidimo kako će se razviti situacija u Malmöu. Dakle, 12.05. ćemo znati jesmo li iduće godine u Zagrebu ili nismo”, kazao je Štengl.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater