"volim piti krv ljudima, na slamku"

Manuel za inspiraciju uzeo Drakulu, no hoće li ga to odvesti do platinaste kartice?

| Autor: Glas Istre
(Screenshot Masterchef NovaTV)

(Screenshot Masterchef NovaTV)


Umjesto tri zvona, Manuela je pred žirijem čekalo samo jedno, a kad ga je Melkior podignuo, ispod njega su se vidjele samo filmske vrpce. Uskoro je saznao da će tema kuhanja biti inspiracija velikim platnom te će kandidati na svojim tanjurima morati dočarati filmsku čaroliju. Svakom od natjecatelja Manuel je morao dodijeliti jednu temeljnu namirnicu, piše Nova TV.

Tako je Gaiji namijenio bananu. Sarah je dobila pasiranu rajčicu, Luka svježi kravlji sir, a Dominik tikvu. "Dominik je Zagorac, a tamo rastu bundeve", komentirao je svoj odabir za Dominika kojeg izaziva u ovom kuhanju. Josipu je dodijelio sabljarku te objasnio: "Čovjek grize, pa da vidimo koliko dugo može gristi". Ivani je dodijelio jabuku, Petru mlijeku, a Lari je dao rib eye.

"Te mi se namirnice čine kao osnovne, a ne glavne namirnice", komentirao je Manuel koji je za sebe odabrao češnjak koji ga je podsjetio na Drakulu. "Volim piti krv ljudima, na slamku, pa ćemo vidjeti što ću dobiti na tanjuru. Napravit ćemo masakr na tanjuru", našalio se prije kuhanja.

Kad su vidjeli da se Manuel iz dućana vraća s papirom zaključili su da kod sebe ima neki šalabahter. Uskoro su saznali da moraju napraviti jelo inspirirano filmskim svijetom. "Kad sam čuo koja je tema smrknulo mi se, nije mi se to svidjelo", komentirao je Luka, a Lara je priznala da joj je ovo najteža tema do sada u MasterChefu te procijenila da bi ovo mogao biti odličan zadatak za Petra. "Idemo na filmsko putovanje", spremno je rekao Petar.

Stjepan im je napomenuo da je prezentacija jednako bitna kao i okusi te da će zadatak biti ispunjen ako im prezentacija jela kojeg naprave bude dobra. Dominik je odlučio zadržati svoj zaštitni znak sifona i od bundeve koju je dobio kao temeljnu namirnicu napraviti tehnički dobro izvedeno jelo. Sa sifonom je odlučio raditi i Luka. "Mislim da smo svi inspirirani nekom pričom. Sad ćemo vidjeti koliko ćemo je dobro predočiti", rekla je Ivana dok je kuhala.

Budući da danas izaziva Dominika, Manelu je cilj da napravi bolje jelo od njega, a ako mu to pođe za rukom, platinasta kartica ide u njegove ruke. Hoće li mu to uspjeti, doznajte večeras u MasterChefu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini