MASTERCHEF

Umažanka Gaia "zapaprila" ostalim natjecateljima

| Autor: Glas Istre
(Foto: MasterChef NovaTV)

(Foto: MasterChef NovaTV)


Gaia, koja je birala između jagoda, glijva i piletine, svojim je izborom glavne namirnice najviše uspjeha donijela Petru. Gaia je imala punih deset minuta u dućanu sama da izabere jednu namirnicu koju može samo ona koristiti, a drugi ne mogu. Bio je to luk.

- Dosta frajerski potez. To bi napravila neka baraba, komentirao je Petar kad je čuo što im je Gaia uskratila.

-Nije nas usosila jer se svaki kuhar mora snaći s onim što ima, smatra Dominik.

- Ipak sam dobila priliku da imam tu prednost. Kad netko drugi dobije prednosti, sam će birati što će uzeti, rekla je Gaia kad se odlučila kako će zapapriti ostalim natjecateljima. Mogla je imati 13 namirnica, a ostali 12.

- Ima dovoljno namirnica i treba se iskoristiti ta prilika, rekao je Luka. Kad su čuli da imaju svega sedam minuta za nabavku namirnica u dućanu, Meri je komentirala: "Sedam minuta u dućanu s ovom ekipom je dovoljno da dobijem frakturu lubanje".

(Foto: MasterChef NovaTV)(Foto: MasterChef NovaTV)

- To je bilo kao na nekom bojištu, opisala je Mateja iskustvo u dućanu, a Asmira je zaboravila gljive iz dućana, pa se vraćala po njih. David je odlučio riskirati i prvi put raditi raviole. Dominiku isto nije bilo jednostavno.

Nakon isteka vremena za kuhanje, Petar je žiriju donio portabello gljivu tretiranu kao stake podlijevan maslacem i aromatiziran timjanom i češnjakom, kremu od gorgonzole, crumble od lješnjaka i slanine te je dobio pohvale za njega, a na kraju i nagradu – zlatnu karticu MasterChefa koja mu jamči imunitet. Top tri najbolja jela, osim Petra, imali su još i Luka i Asmira, piše NovaTv MasterChef.

- Jako sam ponosan i jedva čekam sljedeće izazove, kazao je Petar.

Pred kandidatima MasterChefa je prvi stres test nakon kojega će jedan natjecatelj napustiti show, a tko se u ovom kratkom vremenu najmanje iskazao u kuhinji, tek ćemo vidjeti.

- Po meni Mateja zaslužuje biti ovdje, komentirat će Manuel te dodati da on želi napokon zasjati.

Stres test sastojat će se od tri faze. U prvoj fazi chefovi će kandidatima pokazati osnove kuhanja, odnosno naučit će ih kako se rade umaci bechamel, veloute, espagnole, hollandaise te tomato. U sljedeće dvije faze testirat će tehnike kandidata.

(Foto: MasterChef NovaTV)(Foto: MasterChef NovaTV)

- Bitno mi je da ostanem u ovome. Ne mogu pojmiti da odem odavde. Bit će mi žao ako ispadnem. Želim vidjeti mamu, ali želim i ostati kazat će Mateja.

Osim nje i Manuela, u stres testu zbog lošijeg kuhanja svoje vještine morat će pokazati još i Nikola, Marko, Josip i David. Kako se rade umaci, tko će od kandidata u stres testu pokazati najveće znanje, a kome će ovaj izazov biti posljednje kuhanje u MasterChefu, ne propustite doznati u novoj epizodi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini