ATLETIKA

ČLANOVIMA SPEKTRA TRI MEDALJE U VELIKOJ GORICI: Vuković osvojila srebro i broncu, a Iveta broncu

| Autor: Glas Istre
Jelena Vukovicxx, Spektar

Jelena Vukovicxx, Spektar


Članovi pulskog AK Spektar nastupili su u Velikoj Gorici na 7. Bacačkom mitingu u atletici za osobe s invaliditetom. Nastupili su Jelena Viković, Emilio Zonta, Massimo Iveta - kao najmlađi atletičar ovoga natjecanja, te Marin Giljanović.

Jelena Vuković osvojila je dvije medalje i to srebrnu u bacanju diska s rezultatom 18,34, te broncu u bacanju kugle s rezultatom 7,03 m. Vuković je bacila tri hica iznad sedam metara, ostvarivši tako najbolji nastup u ovoj godini. Zanimljivo je da je Vuković ovog puta pobijedila Čehinju Miroslavu Obrovu za 1 cm, baš kao što je za 1 cm Obrova pobijedila Vuković na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Poljskoj uzevši joj zlatnu medalju.

Emilio Zonta je u kategoriji F55 postavio novi hrvatski rekord u bacanju diska s rezultatom 17,66m zauzevši peto mjesto, dok je u bacanju kugle zauzeo sedmo mjesto s rezultatom 6,42, što mu je također osobni rekord.

Massimo Iveta je u kategoriji F 33 osvojio brončanu medalju u bacanju koplja s rezultatom 11,29m. U kugli je osvojio 11. mjesto s rezultatom 5,87 m, dok je u disku bio sedmi s rezultatom 10,79m.

Marin Giljanović je nastupio u bacanju kugle i osvojio 12. mjesto s rezultatom 4,20 m te četvrto mjesto u bacanju diska s osobnim rekordom od 11,24 m.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini