Član ak Istra u juniorskoj reprezentaciji

Frančula na prvenstvo Balkana

| Autor: Roberto Car
IZBORIO MJESTO U REPREZENTACIJI - Mate Jakov Frančula (Foto: AK Istra)

IZBORIO MJESTO U REPREZENTACIJI - Mate Jakov Frančula (Foto: AK Istra)


Atletičarke i atletičari pulske Istre vrlo su dobro otvorili dvoranski dio sezone. Na dva državna prvenstva članovi pulskog kluba osvojili su tri medalje. Zlato Mate Jakova Frančule na juniorskom dvoranskom prvenstvu Hrvatske te srebro štafete 4x400 metara i broncu Luke Kljajića na mlađejuniorskom dvoranskom prvenstvu Hrvatske. Zadovoljna, stoga, može biti glavna trenerica kluba s pulske Verude, Jasna Bolić Pavičić.

- Doista nam je odlično počeo dvoranski dio sezone. Startali smo nastupom na mitingu u slovenskom Novom Mestu, gdje smo već pokazali dobru formu, a to smo potom potvrdili i na državnim prvenstvima. Na mlađejuniorskom prvenstvu Hrvatske smo uz medalje štafete i Kljajića na 3.000 metara, imali i puno osobnih rekorda. Istrčali su ih naši četiristometraši Noa Pliško, Darko Kiridžić i Karlo Kostešić, a odličnu je utrku istrčao i Ivan Jugovac u štafeti.

Rekord Jugovca

Juniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske proteklo je u znaku državnog prvaka na 800 metara Mate Jakova Frančule.

- Ne samo što je Frančula osvojio zlato, već je samim time izborio i premijerni nastup u juniorskoj reprezentaciji. Pozvan je u hrvatsku reprezentaciju koja će u nedjelju u Beogradu nastupiti na dvoranskom Balkanskom juniorskom prvenstvu, a nastupit će u utrci na 800 metara. Uz Frančulu, na juniorskom prvenstvu je odličan nastup imala i Majda Kajtez na 60 metara. Bila je četvrta, a bronca joj je izmakla za samo dvije stotinke.

Šlag na tortu pulskih uspjeha postavio je kadet Ivan Jugovac.

- Jugovac je nastupio na dvoranskom mitingu u Zagrebu održanom u sklopu juniorskog prvenstva Hrvatske i srušio hrvatski dvoranski rekord na 300 metara. Istrčao je tu dionicu za 37.73 sekunde, dok je stari rekord iznosio 39.43 sekunde. Njemu 10. veljače slijedi nastup na kadetskom prvenstvu Hrvatske u dvorani na 60 i 300 metara i očekujem da tamo čak i poboljša taj rezultat jer mu je to bila prva utrka sezone pa je bio malo u grču - ponosno je rekla trenerica Istre.

Uzdanica Melon

Još kad se zna da se pulski atletičari za dvoranska natjecanja pripremaju na otvorenom, ovi rezultati imaju dodatnu težinu.

- Mi konstantno treniramo vani, ali je na našu sreću dosad bilo toplo vrijeme, što nam je išlo na ruku i što se vidi po rezultatima. Zahladilo je tek zadnja dva tjedna kad smo se morali »skrivati« od hladnoće, ali to je naš standardni problem. Do kraja dvoranske sezone uz nastup na kadetskom, očekuje nas još i nastup na seniorskom prvenstvu gdje je naša najveća uzdanica, dakako, Alen Melon u skoku u vis - dodala je Jasna Bolić Pavičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum