KRALJICA SPORTOVA

Pulski reprezentativci Mark Trivanović i Lucija Višković predvode NOVI VAL PULSKE ATLETIKE

| Autor: Roberto CAR

Trenirali smo jako kvalitetno, imali smo i sreće s vremenom, pa mogu reći kako su ovi rezultati očekivani. Bili bi sigurno još i bolji da se naša treća reprezentativka Ania Išić nije razboljela tik pred početak sezone. Pohvalila bi posebno reprezentativce Marka i Luciju, ali i ostali su odlični, rekla je trenerica pulskih atletičara

Domaća dvoranska atletska sezona u puno je jeku, a u Atletskom klubu Istra mogu već sad reći da je bila vrlo uspješna. Posebno se to odnosi na reprezentativni tandem, Mark Trivanović i Lucija Višković, koji samo zbraja medalje s državnih prvenstava. Nova glavna trenerica Istre Jasna Bolić ne skriva zadovoljstvo dosad ostvarenim.

Kvalitetan rad

- Prezadovoljna sam dosadašnjim dijelom dvoranske sezone. Trenirali smo jako kvalitetno, imali smo i sreće s vremenom, pa mogu reći kako su ovi rezultati očekivani. Bili bi sigurno još i bolji da se treća naša reprezentativka Ania Išić nije razboljela tik pred početak sezone. Pohvalila bi posebno reprezentativce Marka i Luciju, ali i ostali su odlični, rekla je Jasna Bolić. - Niko Hošnjak će ovog vikenda prvi put na natjecanju trčati na 1.000 metara, nedavno smo napravili kontrolu i u odličnoj je formi. Nora Hošnjak trenira sa sprinterima, ali i od nje očekujemo jako dobar rezultat. Tu su i mlađe kadetkinje Mia Kešmer i Rebeka Jankulovski, od kojih očekujem osobne rekorde.

foto

Mark Trivanović

Trivanović i Višković koji trče na 800 metara, posebna su priča.

- Mark je dosad osvojio tri medalje s državnih dvoranskih prvenstava, u konkurenciji seniora i juniora osvojio je broncu, a kod mlađih seniora srebro. Bio je još i na tromeču reprezentacija u Novom Mestu i sad će mu ovo u Istanbulu biti kruna sezone, čime će zaključiti dvoranski dio. Lucija je također bila na reprezentativnom tromeču u Sloveniji, ali je, za razliku od Marka, preskočila seniorsko prvenstvo Hrvatske jer sam je pustila da se odmori. Nije bilo potrebe da forsira, jer sam bila sigurna da će ići na prvenstvo Balkana s obzirom da je imala najbolje vrijeme na 800 metara u Hrvatskoj, a usto je osvojila srebro na juniorskom prvenstvu Hrvatske. Ona se još sprema i za "svoje" državno, ono u konkurenciji mlađih juniora, što je na rasporedu idućeg vikenda čime se zaključuje dvoranska sezona dvoranskih prvenstva. Očekivanja na tom prvenstvu? Očekujem da će biti jako, jako dobra.

foto

Lucija Višković

Dva krosa

Nakon što završi dvoranska sezona slijede još dva kros natjecanja.

- Prvo ćemo nastupiti na županijskom krosu u Labinu, a potom nam slijedi ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu. Zasad još nije odlučeno koji će klub biti domaćin, a mi smo jedni od tri kandidata za domaćina. Ukoliko bi mi dobili organizaciju, trčalo bi se u Svetom Petru u Šumi. Za kros sezonu se, međutim, nećemo posebno pripremati, a potom idemo sve ispočetka, krećemo u nove pripreme i radimo bazu za ljetnu sezonu, zaključila je Bolić.

foto

Oni dolaze - Noa Pliško, Niko Hošnjak, Nora Hošnjak i trenerica Jasna Bolić

Učenice bolje od učiteljice

"Imam 28 godina, završila sam kineziološki fakultet i srednju medicinsku školu, a sad sam ušla u petu godinu kao trenerica u AK Istra. Trenirala sam atletiku kod Milana Vitasovića, od 8. razreda do odlaska na studij, a trčala sam na 400 i 800 metara. Najbolji rezultat na 800 metara bio mi je 2:15.48 minuta i tek sad su moje cure srušile taj rekord. Prvo Ania Išić, a sad je i Lucija Višković istrčala 2:13 minuta, rekla je Jasna Bolić koja je u listopadu prošle godine naslijedila Dijanu Ivetić na poziciji glavnog trenera pulskog kluba.

Masovnost pulskog kluba

Ono što odlikuje AK Istra je veliki broj atletičara i atletičarki, posebno u mlađim uzrastima. Jednostavno, stadion na Verudi naprosto vrvi od djece.- Doista imamo velik broj djece u klubu i trebao bi nam još jedan trener. Samo ih ja treniram više od 50. U starijoj grupi ih imam 20, a poslije mi dolazi mlađa grupa od 25 do 30 djece. Radim sve, srednje pruge primarno, ali u grupi imam i Ivana Jugovca koji trenira dalj i bacača Gregora Trivanovića, a radim i s dijelom polaznika atletske škole. Barbara Belušić je preuzela duge pruge, one iznad mene, od 1500 metara na dalje i paralelno radi s grupicom malih. Siniša Ivanković trenira sprintere, Martina Križanac trenira "kikiće", dok Pavlina Miljković radi s limačima. Brojčano nas je jako puno, što je lijepo, još kad nam atletska staza ne bi bila u tako lošem stanju ili kad bi imali dvoranu, bilo bi još bolje, dodala je trenerica Bolić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater