PULSKA PERJANICA

LUCIJA VIŠKOVIĆ, mlada pulska osamstometrašica, briljirala je tijekom dvoranske sezone: "Nedostaje 47 stotinki do norme za mlađejuniorsko Europsko prvenstvo. To mi je prioritet za sezonu na otvorenom"

| Autor: Roberto CAR
Izborila dvije medalje na prvenstvu Balkana - Lucija Višković

Izborila dvije medalje na prvenstvu Balkana - Lucija Višković


Imam tremu uoči nastupa, ali kad daju znak za start utrke, trema nestane. Tako je bilo i u toj utrci na prvenstvu Balkana u Istanbulu. Trka me ponijela, znala sam da ne mogu ništa izgubiti, išla sam hrabro i na kraju bila treća. Zaostajala sam za trećeplasiranom sve do same završnice, ali išla sam do kraja i prestigla je u samom finišu, rekla je Višković

Lucija Višković obilježila je dvoransku sezonu pulske, ali i istarske atletike. Mlađa juniorka Istre imala je tek pet nastupa, što joj je bilo više nego dovoljno da ostvari učinak za pamćenje. Prvi nastup, srebro na mlađeseniorskom prvenstvu Hrvatske i izboren dres reprezentacije. Drugi nastup, osobni rekord na 800 metara vrijedan četvrtog mjesta na tromeču reprezentacija u Novom Mestu, time i nastup na prvenstvu Balkana u toj disciplini. Treći nastup, osobni rekord na 400 metara, čime je osigurala mjesto u zlatnoj štafeti na prvenstvu Balkana. Četvrti nastup bio je onaj u Istanbulu na dvoranskom prvenstvu Balkana. Tamo je, uz zlato u štafeti 4x400, izborila i broncu u sjajnoj utrci na 800 metara.

Raskoš talenta

- U Istanbul sam stigla s osmim vremenom, osobnim rekordom od 2:13.89 minute istrčanih u Sloveniji. Prvotno smo trebale biti podijeljene u dvije skupine, ali su nas na kraju ipak posložili u jednu skupinu na 800 metara. Nisam imala prevelika očekivanja uoči trke, ali sam znala da mogu napraviti dobar rezultat. Vidjelo se to na treninzima i u komunikaciji s trenericom Jasnom Bolić. Znala sam da mogu dobro istrčati, ali nisam baš očekivala tih 2:10.47 minute. Sad mi nedostaje 47 stotinki do norme za mlađejuniorsko EP, koje će se održati od 16. do 19. srpnja u Italiji, rekla je vrlo elokventna Lucija Višković, učenica drugog razreda pulske Gimnazije.

Ta utrka na 800 metara pokazala je raskoš Lucijinog talenta, ali i još nešto. Ono što je posebno impresioniralo njezinu trenericu.

foto

Sa zlatom s mlađejuniorskog prvenstva Hrvatske - Lucija Višković i trenerica Jasna Bolić

- Imam tremu uoči nastupa, ali kad daju znak za start utrke, trema nestane. Tako je bilo i u toj utrci. Trka me ponijela, znala sam da ne mogu ništa izgubiti i išla sam hrabro. I na kraju bila treća. Zaostajala sam za trećeplasiranom sve do same završnice, ali išla sam do kraja i prestigla je u samom finišu.

Nakon povratka iz Istanbula, Lucija je odradila i peti nastup te uzela zlato u utrci na 800 metara na državnom prvenstvu u konkurenciji mlađih juniorki.

Zlato za kraj

- To mi je prvenstvo bilo kruna zimske sezone i išla sam samo na plasman. Nije me više zanimao rezultat. Normu za EP ću, ipak, pustiti za sezonu na otvorenom. To mi je sad primarni cilj, izboriti normu za mlađejuniorsko EP. Tijekom ljetne sezone ima puno više utrka i bit ću spremna za to.

Kad je već riječ o utrkama, ovo su mladoj Puljanki bile prve na toj dionici.

- Ovo su mi bile prve četiri utrke na 800 metara, jer sam u kadetkinjama trčala na 600 metara. Trenerica Bolić je znala da mogu biti dobra na toj dionici i to se pokazalo točnim. Ovo mi je u Istanbulu bio, ujedno, i treći nastup u reprezentaciji. Prvi nastup   imala sam prije dvije godine, kao kadetkinja, u Mađarskoj na 600 metara, a to sam izborila drugim mjestom na državnom prvenstvu, dodala je Lucija Višković.

Sportašica od malih nogu

Ovi rezultati nisu tek plod slučajnosti.

- Treniram pet puta tjedno i ujedno sam odlična učenica. Uspijevam sve stići bez problema. Ovo mi je četvrta godina da treniram atletiku ovdje u Istri. Jednu sam godinu trenirala kod trenerice Dijane Ivetić, a sad sam već tri godine kod trenerice Jasne Bolić. Prethodno sam osam godine trenirala umjetničko koturaljkanje. U sportu sam od svoje četvrte godine, pojasnila je Višković.

Oprez zbog nagiba

Pulskoj atletičarki ovo su bili jedni od rijetkih nastupa u dvorani, čime dobivaju još više na vrijednosti. Posebno je to istaknula trenerica Istre Jasna Bolić.

- Mi se za sezonu u dvorani pripremamo na otvorenom, na Verudi. Razlika je velika, jer u dvorani krug iznosi tek 200 metara, a poseban problem predstavlja nagib. Nismo navikli na takav nagib pa Lucija mora jako paziti da u zavoju ne nagazi crtu, pojasnila je trenerica Bolić, i sama bivša 800-metrašica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini