ATLETIKA

Danas se u Puli na stadionu SRC Uljanik-Veruda održava Otvoreno prvenstvo Istre 2023.

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Danas će se na stadionu SRC Uljanik-Veruda u Puli, s početkom u 10.30 sati, održati Otvoreno prvenstvo Istre u atletici 2023. Prije desetak dana održano je na istom mjestu državno prvenstvo Hrvatske za osnovne i srednje škole, a sada će novu atletsku podlogu isprobat atletičari i atletičarke istarskih klubova te klubova iz Primorsko goranske županije i Zagreba, odnosno predstavnici gostiju iz Slovenije koji se trenutno pripremaju u Puli i Medulinu.

Prema broju atletičara koji se pripremaju na Verudi, reklo bi se da je SRC Veruda ponovno poželjna destinacija za pripreme, a to pokazuje i dio Hrvatske atletske reprezentacije koja ovih dana trenira na Verudi uz atletičare iz Slovenije, Austrije, Belgije i Švicarske.

Od disciplina danas su na rasporedu su utrke na 100, 200, 800, 1.000 i 3.000 metara te skokovi u dalj i u vis, a od bacanja koplje, vortex i kugla. Posebna atrakcija na samom kraju natjecanja trebale bi biti štafete 4x200m i 4x300m te po prvi puta na ovom natjecanju kombinirana štafeta 4x200m mix koju trče dva dječaka i dvije djevojčice.

Od kategorija zastupljene su od mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora i juniora, a seniori mogu nastupiti izvan konkurencije.

Očekuje se ukupno oko 300 natjecatelja, a na početku natjecanja održat će se revijalna utrka malih atletičara koji su polaznici atletskih školica i vrtića, a koji će prvi protrčati kroz cilj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater