Državno prvenstvo škola u atletici

Na SRC Veruda više od tisuću učenika okušalo se u trčanju, skoku u vis, bacanju kugle…

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Atletičari iskušali nedavno obnovljenu stazu na Uljanikovom stadionu

Atletičari iskušali nedavno obnovljenu stazu na Uljanikovom stadionu


Sportsko-rekreativni centar Veruda od jučer vrvi mladim sportašima i sportašicama osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Ondje se jučer i danas održava veliko školsko sportsko natjecanje u atletici na kojem sudjeluje više od 1.000 učenika, a koji su došli pokazati svoje vještine i kondiciju u brojnim atletskim disciplinama.

Na natjecanju sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske Na natjecanju sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske

Usto, iskoristili su priliku družiti se sa svojim vršnjacima, kao i, u pravom sportskom duhu, glasno bodriti i navijati za svoje prijatelje.

Prvi na novoj stazi

Riječ je o Državnom prvenstvu u atletici koje se u Puli održava drugu godinu zaredom u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Skok u visSkok u vis

- Bili smo lani ovdje i izuzetno smo ponosni na to što je ovo naše natjecanje na neki način jubilej. Djeca su oduševljena, ovdje će se u budućnosti održavati vrhunska atletika, a klinci imaju tu čast nastupati prvi na novoj stazi, rekao je Ivan Dujić, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza komentirajući kako su obnovljeni stadion, odnosno novu atletsku stazu primijetili i natjecatelji i organizatori.

Snimio Milivoj MIJOŠEKSnimio Milivoj MIJOŠEK

Natjecanje se održava u nekoliko disciplina prilagođenih školskom sportu - kugla, vorteks, skok u dalj, skok u vis, trčanje i štafeta koja je školarcima najatraktivnija. Radi lakše organizacije, novost ovogodišnjeg izdanja je odvajanje osnovnih i srednjih škola.

Profesori uvježbavaju djecu

- Poanta školskog sporta je okupljanje djece koja su prvenstveno školarci, a onda sportaši. Konkretno, sad smo na atletici, a veći broj od polovice ovih sudionika se ne bavi njome, već nekim drugim sportom.

Skok u daljSkok u dalj

Teško ćete naći neku školu u Hrvatskoj koja ima deset atletičara po disciplinama koje mi provodimo, tako da profesori zapravo uvježbavaju djecu iz različitih sportova, ovisno o disciplinama. Često se dogodi da košarkaš vježba skok u vis, rukometaš bacanje vorteksa ili kugle, ili pak nađu dijete koje se uopće ne bavi sportom, ali dobro trči, pojasnio je Dujić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater