nastupilo čak 250 natjecatelja

U Puli na SRC Veruda održano Otvoreno prvenstvo Istre u atletici 2023. Medulinski bacači slavili u bacanju kugle, koplja i vortexa

Valja istaknuti juniora porečkog AK Maximvsa Lucu Vinkerlića koji je slavio u utrkama na 100 i 200 metara. Potom Agatu Lupetin Miletić iz labinske AK Albone, koja je slavila kod juniorki u dalju, ali i u utrci na 200 metara za mlađe juniorke. Kadetkinja Medulina Siena Bolković slavila je u utrci na 200 metara, gdje je bila ponajveća konkurencija

| Autor: Glas Istre
Najmlađi su prvi protrčali stazom

Najmlađi su prvi protrčali stazom


Čak 250 natjecatelja, i više od 340 utrka, okupilo je atletsko Otvorenom prvenstvu Istre 2023. koje je održano na stadionu SRC Uljanik-Veruda u Puli.

Tradicionalno Županijsko prvenstvo Istre u svojem Otvorenom izdanju otvorilo je mogućnost nastupa i klubova izvan Istre, a kao dio Kvarnerske lige idealno je natjecanje za stjecanje iskustva i dizanje forme za predstojeća državna prvenstva.

Otvoreno prvenstvo Istre u atleticiOtvoreno prvenstvo Istre u atletici

Ovaj put kao gosti nastupili su i natjecatelji iz Kopera i Poljane Maribor, koji su trenutno na pripremama u Puli.

Prve medalje

Čast da otvore natjecanje i prvi protrče stazom imalo je 60 članova atletskih školica i atletskih vrtića AK Istra i AK Medulin, najmlađi atletičari i atletičarke u utrci na 60m prošli su ciljem i presjekli svečanu ciljnu vrpcu koju su im postavile pulske mažoretkinje te su uz taktove pjesme "We are the champions" svi sudionici ove revijalne utrke dobili svoju prvu medalju za nastup.

Prve medalje najmlađih atletičaraPrve medalje najmlađih atletičara

Na prvenstvu je najuspješniji klub bio AK Kvarner, a od istarskih AK Istra i AK Medulin. Najatraktivniji dio natjecanja bile su štafetne utrke, posebno dramatična završnica u štafeti 4x300m kadeti gdje je AK Medulin vrhunskim finišem u posljednjih sto metara trijumfirao ispred štafete AK Koper, kao i u kategoriji mlađih kadetkinja na 4x200m gdje je nastupilo čak 12 štafeta.

Medulinski bacači

Valja istaknuti juniora porečkog AK Maximvsa Lucu Vinkerlića, koji je slavio u utrkama na 100 i 200 metara. Potom Agatu Lupetin Miletić iz labinske AK Albone, koja je slavila kod juniorki u dalju, ali i u utrci na 200 metara za mlađe juniorke.

DRAMATIČNE ZAVRŠNICE - Atraktivne utrke štafetaDRAMATIČNE ZAVRŠNICE - Atraktivne utrke štafeta

Očekivano medulinski bacači(ce): Luka Jurić, Matteo Bakša, Nea Ucović, Kai Radolović i Matea Macuka i Tian Radešić, su slavili u bacanju kugle, koplja i vortexa, kao i medulinska kadetska sprinterica Siena Bolković u utrci na 200 metara, gdje je bila najveća konkurencija.

atletika otvoreno prvenstvo istreU bacačkim disciplinama dominirali su Medulinci

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater