Pulski skakač

Okitio se zlatom i srebrom na prvenstvu Hrvatske. Alen Melon: "Zadovoljan sam visinom jer sam nastupio bez treninga i bolestan"

| Autor: Robert CAR
AKO NEMA STAZE, TU JE TERETANA - Alen Melon

AKO NEMA STAZE, TU JE TERETANA - Alen Melon


Vijest da je pulski skakač Alen Melon osvojio nove dvije medalje na prvenstvu Hrvatske, zlato u visu i srebro u troskoku, zapravo i nije vijest. Melon je već godinama pretplaćen na medalje, uostalom prošle je sezone osvojio četiri zlata s državnih prvenstava, slavio je u obje discipline i na otvorenom i u dvorani. No, ovogodišnji nastup bio mu je ipak poseban. Naime, zlato i srebro je osvojio bez skakačkih treninga i pod temperaturom uslijed upale sinusa.

- Ova sezona nije mi počela najbolje. Bili smo bez atletske staze, tako da sam trenirao u šumi, a na kraju sam se i razbolio mjesec dana uoči dvoranskih natjecanja, pojasnio je Melon.

- Zbog toga sam, s obzirom na sve to, zadovoljan nastupom i postignutim rezultatima na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske. Rezultat od 215 cm u visu nisam očekivao jer sam imao samo jedan skakački trening pred nastup. Nisam imao nijedno natjecanje prije prvenstva, štoviše, sprinterice sam zadnji put obukao na prvenstvu Hrvatske na otvorenom, po ljeti u Karlovcu. To mi je bio jedini pravi trening skoka u vis.

U troskoku nije obranio zlato, no i ovo srebro je zapravo pravo čudo.

- Nisam stigao trenirati troskok jer se staza dugo obnavljala. Stoga sam sve skokove, poskoke i ostale treninge radio u šumi. S troskokom nisam zadovoljan jer više nisam imao snage, odnosno nisam bio u mogućnosti da skočim bolje.

Prvi dan državnog prvenstva kad sam nastupio u skoku u vis me slomio. Nadao sam se da će i ovo prvenstvo "ugurati" u jedan dan jer bi onda lakše sve izdržao, ali nisu. Ovako sam se istrošio na visu jer nisam bio spreman skakački, a i bolest je ostavila traga. No, bio sam zadovoljan rezultatom u visu, tako da mi je troskok poslije bio manje bitan.

Nakon dvoranske sezone sjajni pulski atletičar okreće se novim ispitima, onima u Dubaiju.

- Idem prvo riješiti zdravstvene probleme i potom nastavljam s pripremama za sezonu koja mi počinje već u svibnju u Dubaiju. Skakat ćemo neka ekipna prvenstva, tako da ću u svibnju, lipnju i srpnju imati puno nastupa.

Na prvenstvo Hrvatske na otvorenom ću stići, mislim da je prvog vikenda u srpnju, dodao je Melon osvrnuvši se na novu atletsku stazu na Verudi. - Nova staza je odlična. Izgleda mi baš dobro. Puno je bolja od one stare i mislim da će za trening biti stvarno dobra. Jedini problem je što sad nemamo skakalište za vis. To ne treba samo meni, već svima koji ovdje treniraju ili će trenirati vis. Bilo bi mi važnije za ove mlađe da imamo, ja ću se uvijek snaći nekako, zaključio je "vječni" prvak Hrvatske u skoku u vis.

    Povezane vijesti


    Podijeli: Facebook Twiter









    Web kamere

    Pula

    Pula: Korzo, Giardini
    Pula: Korzo, Giardini

    Pula

    Pula: Amphitheater
    Pula: Amphitheater