ATLETIKA

LOŠI UVJETI, VRHUNSKI REZULTATI. Alen Melon i Ivan Jugovac bili su najsjajnije zvijezde kluba s Verude

Prezadovoljna sam kako smo odradili dvoranski dio. Posebno jer nam je ova korona stvarno sve poremetila. Bili smo konstantno u izolacijama, a neki su i preboljeli koronu. Na koncu su Melon i Jugovac osvojili po dva zlata, rekla je trenerica Jasna Bolić Pavičić

| Autor: Roberto CAR
Atletika, Alen Melon

Atletika, Alen Melon


Pulski atletski klub Istra protekle je dvoranske sezone ostvario zapažene uspjehe. Na državnim prvenstvima održanim u Zagrebu po uzrasnim kategorijama u dva su navrata imali dvostrukog državnog prvaka. Alen Melon dvostruki je seniorski prvak, u visu i troskoku, dok je Ivan Jugovac dvostruki prvak u sprintu među mlađim kadetima, a usto je postao i hrvatski rekorder. Nakon takvih uspjeha glavna trenerica kluba s Verude nije skrivala zadovoljstvo.

- Prezadovoljna sam kako smo odradili dvoranski dio, rekla je Jasna Bolić Pavičić. - Posebno jer nam je ova korona stvarno sve poremetila. Bili smo konstantno u izolacijama, a neki su i preboljeli koronu. Znači, bili bi deset dana u izolaciji i na kraju bi dobili koronu pa bi ostali doma još deset dana. Stvarno ih je potom bilo teško vratiti u formu. Usto smo cijelu zimu trenirali vani. U dvoranu ne bi ni smjeli i da je imamo, čak smo izbjegavali i teretanu gdje imamo sprave. Sve smo radili vani, čak i treninge snage. Bilo sunce, kiša ili bura, bili smo vani.

Šteta što svoj doprinos tim uspjesima nije mogla dati i reprezentativka Lucija Višković.

- Lucija je bila bolesna i zbog toga smo preskočili dvoransku sezonu te ćemo se fokusirati na sezonu na otvorenom. Da oproštajnu sezonu odradi kako treba, budući da će na jesen otići u SAD. Bili smo ukupno na pet dvoranskih natjecanja, krenuli smo od mlađeseniorskog, zatim smo išli na juniorsko, mlađejuniorsko, pa kadetsko i mlađekadetsko, a sezona je zaključena nastupom na seniorskom prvenstvu.

Na mlađekadetskom prvenstvu istaknuo se pulski sprinter.

- Ivan Jugovac je osvojio dva zlata, na 60 i 200 metara, pri čemu je srušio i državni rekord na 200 metara (25.12). Poziv iz Amerike? Haha, ne nije ga još dobio. Još je mali, ali stvarno je talent i sigurna sam da će i on vrlo brzo dobiti pozive. Čuvam ga, pazim i tetošim, ima vremena za njega, još je mlađi kadet, dodala je trenerica Istre i potom se osvrnula na nastupe ostalih mlađih kadeta i kadeta. - Ostali mlađi kadeti su bili prvi puta na državnom. Bila je velika trema, svi su se tresli prije nastupa. To je bio šok za njih. No, bilo je super. Stvaramo super grupicu za budućnost, i sprintera i trkača na srednje pruge. Uspješni smo bili i na kadetskom prvenstvu gdje je Ivan Milas osvojio brončanu medalju. On je tek nedavno prešao u trkače i značajno je spustio vrijeme na 1.000 metara.

Uslijedilo je mlađejuniorsko prvenstvo s kojeg su stigle nove medalje.

- Na 800 metara smo osvojili čak dvije medalje. Mate Jakov Frančula je osvojio srebro, a Niko Hošnjak broncu. S tim da su prije nastupa pauzirali zbog izolacija, a Niko je još imao koronu 20 dana prije. Imali smo stoga tešku improvizaciju da ih uspijem osposobiti za nastup na državnom, organizirati im treninge na način da ih "podignem" da osvoje medalju. Išli su na taktiku, rekla sam im da prvi krug istrče što sporije, da bi imali snage za kasnije, pa neka se u završnici bore. I na kraju je tako i bilo, osvojili su srebro i broncu. Bilo ih je lijepo vidjeti na postolju. Vjerujem da ljeti, na otvorenom, imaju lijepu šansu. Europska norma je 1:56 minuta, ako budu zdravi i ako budu dobro trenirali, mislim da obojica imaju šansu da se bore za nastup na europskoj smotri. Uostalom, Hošnjak je već trčao ispod dvije minute, prvi je mlađi junior kluba koji je to ostvario, dodala je trenerica Jasna Bolić Pavičić.

Dvoranska sezona za pulski je klub zaključena nastupom na seniorskom prvenstvu.

- Nastupili smo s troje natjecatelja, a zahvaljujući Alenu Melonu bogatiji smo za dva zlata. Melon je sam išao na prvenstvo u dogovoru sa svojim trenerom i mi smo kao klub ponosni na njega. On je jedini senior u našem klubu. Trenutno je u Puli, ali se uskoro vraća u Dubai gdje trenira. Nije mu bilo lako, jer je imao tek 45 minuta pauze između troskoka i skoka u vis. Kod prijava je tražio od organizatora da mu izađu u susret sa satnicom i to je sjajno odradio. Osim njega nastupile su i Natali Pinzan na 400 metara i Majda Kajtez na 60 metara i trener Siniša Ivanković je bio vrlo zadovoljan njihovim nastupom. Na koncu svi smo u klubu prezadovoljni načinom na koji smo odradili ovu zimsku sezonu, usprkos lošim uvjetima za trening i koroni, zaključila je trenerica Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom