USKORO 32. ATP U UMAGU

Alcaraz i Sinner su jamac dobrog turnira. Njihovo rivalstvo moglo bi obilježiti sljedeće desetljeće svjetskog tenisa

| Autor: Robert FRANK
Tomislav Poljak, Dubravko Šimenc, Vili Bassanese, Dragan Pujas i Josip Pavić (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Tomislav Poljak, Dubravko Šimenc, Vili Bassanese, Dragan Pujas i Josip Pavić (snimio Milivoj MIJOŠEK)


S Talijanom Jannickom Sinnerom i Španjolcem Carlosom Alcarazom, dvojicom među prvih desetak svjetskih tenisača, ovogodišnji ATP Plava Laguna Croatia Open Umag u svom 32. izdanju obećava top mečeve na najvišoj razini.

Nijansu bolje plasirani Španjolac Alcaraz jedna je - kaže direktor turnira Tomislav Poljak na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u poslovnoj zgradi Infobipa u Zagrebu - od najvećih sportskih priča u 2022. godini. Sa samo 19 godina, kao prošlogodišnji osvajač Umaga, već sada je sam vrh tenisa. Prema Poljakovom mišljenju, rivalstvo Alcaraza i Sinnera obilježit će naredno tenisko desetljeće. Tim veći je uspjeh organizatora ATP-a dovođenje u Umag ove dvojice tenisača, koji će uz povratak Borne Ćorića nakon ozljede te još nekoliko odlično rangiranih igrača biti pravi mamac za publiku.

"Vrhunski tenis, atraktivan glazbeni program, izvrstan gastronomski užitak i sjajna promocija umaškog, istarskog i hrvatskog turizma obilježit će ovogodišnji ATP turnir koji će se održati od 22. do 31. srpnja. Osim ovih tenisača, nastupit će i Gruzijac Nikoloz Basilašvili, Danac Holger Rune, Argentinac Sebastian Boez, Talijan Fabio Fognini…", kaže Poljak.  

Pressica u Zagrebu (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Pressica je održana u zgradi Infobipa u Zagrebu

Gradonačelnik Umaga Vili Bassaanese naglasio je važnost ovog turnira "s dušom i jezgrom" za promociju Umaga, Istre i Hrvatske.

"Umag je grad sporta, a tenis je njegov simbol", rekao je Bassanese. Treći partner u dobitnoj kombinaciji je, dodat će, Plava Laguna i obitelj Lukšić.

Ističe da je sve što se oko ATP-a u Umagu događa rezultat sinergije ključnih subjekata, što je preraslo u kvalitetu, a kvaliteta u tradiciju. Zahvalio se brojnim znanima i neznanima koji pomažu ili su uključeni u ovaj spektakl, a posebno volonterima kao ljudima koji srce i dušu ispuštaju da bi turnir uspio.

Tomislav Poljak, Dubravko Šimenc, Vili Bassanese i Josip Pavić (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Izaslanik šefa HTZ-a Dubravko Šimenc, veliki prijatelj umaškog ATP turnira, kaže da je, u širem smislu, "Istra napravila veliki iskorak i vrijednost kroz tenis, cikloturizam, nautiku i gastro priču".

"ATP će i ove godine privući veliki broj gledatelja. I opet će se Umag kroz sport promovirati kao jaka turistička destinacija. Osnovni turistički proizvodi, poput sunca i mora, više nisu dovoljan motiv za dolazak na destinaciju, već svi zajedno moramo kontinuirano raditi na stvaranju i plasiranju konkretnih turističkih doživljaja", rekao je Šimenc.

I Josip Pavić, također bivši vaterpolist, koji je na konferenciji bio kao izaslanik ministrice turizma Nikoline Brnjac, naveo je ATP Umag kao "primjer kako se turistička destinacija može uspješno promovirati preko jednog sportskog događaja".

Pressica u Zagrebu (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas rekao je da će se prijenos mečeva s ATP-a digitalnim streamingom moći pratiti u 140 država svijeta.

"Zadovoljni smo listom igrača koji će nastupiti. Dugo smo radili na strategiji pozivanja mladih, nadarenih igrača i to sada donosi konkretne plodove. Siguran sam da ćemo gledati odlične mečeve", rekao je Pujas.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater