PRVI ISPOD CRTE

VIDEO / Hrvatska bob reprezentacija dio koje su i dva Istrijana nije se plasirala na ZOI u Peking. Pogledajte i spektakularni video njihovog bolnog prevrtanja na treningu

Rasli smo iz utrke u utrku i zaslužili smo odlazak u Peking. Štoviše, nijednog trenutka nam plasman nije bio upitan. Bili smo uvjereni da Nizozemci neće ići, kao i da će Talijani poslati samo jednu posadu. Imali smo sve spremno za Kinu, od aplikacija do viza, trebali su nam samo još poslati avionske karte. Za to jedno, nesretno, mjesto ostali smo "vani". Meni su to trebale biti treće ZOI, a Siliću druge, rekao je Mezulić

| Autor: Roberto CAR
Hrvatski bob reprezentativci

Hrvatski bob reprezentativci


"Nema goreg od ovoga, uvjeren si da ćeš nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, već pripremaš sve što je potrebno i onda na koncu saznaš da ne ideš. Da si prvi ispod crte! Malo zbog nelogičnosti u kvalifikacijama za Peking, malo zbog inertnosti HOO-a, a najmanje zbog našeg nastupa", u dahu je izgovorio Premanturac Mate Mezulić koji je bio uvjeren da će u Pekingu po treći puta biti član hrvatske bob posade na ZOI. Drugom istarskom reprezentativcu, pilotu Draženu Siliću, trebao je to biti drugi nastup na Igrama. Doduše, još uvijek postoji nada da netko otkaže nastup pa da Hrvatska uskoči kao prva rezerva, ali… ostaje gorak okus.

Doista, biti 29. u bobu četverosjedu, a znati da prvih 28 ide u Peking, nije lako "svariti". Slično je i u dvosjedu, Hrvatska je bila 32, a u Peking ide prvih 30.

Bob

- Bile su preostale još samo tri utrke u Lake Placidu i mi smo bili sigurni da ćemo ići dalje u obje konkurencije. U četverosjedu su Nizozemci morali osvojiti jedno od prvih osam mjesta u Svjetskom kupu da "budu unutra", a to je za njih bila nemoguća misija, pojašnjava razvoj situacije Mezulić. - Međutim, Nizozemci su se vadili na COVID i na kraju su poslali molbu da ih ubace na listu za Peking i upali su. No, mislili smo da ako nas slučajno netko i prestigne, da ćemo samo s odrađivanjem utrka u Lake Placidu biti među 28 posada boba četverosjeda za Peking. Na kraju se dogodilo da nas je prestigla prva posada Italije, a kako oni kao država imaju pravo na dvije posade, odlučili su poslati i drugu koja je bila "debelo" iza nas. Nažalost, takvi su uvjeti kvalifikacija. Mi smo 29. posada, prvi smo ispod crte, a, primjerice, na ZOI u Pjongčangu je nastupilo 30 četverosjeda.

Bob

Slično je bilo i u dvosjedu.

- U dvosjedu smo 32, a 30 ih ide u Peking. Što je najgore, u Lake Placidu nam je dvosjed bio sigurniji od četverosjeda u prolaz. Silić je već odvozio prvu vožnju, vrlo kvalitetno, te smo vjerovali da ćemo mirnom drugom vožnjom sigurno biti među prvih 30 jer je Jamajka bila iza nas. Međutim, dogodilo nam se da su dečki kod guranja zakasnili s uskakanjem u bob i lupili su u desnu stranu prije prvog zavoja. Kad se to dogodi izgubi se brzina i to se kasnije ne može nadoknaditi.

Video s prevrtanjem:

Tu drugu vožnju su vozili sekundu i desetinku sporije od prve i Jamajka nas je prestigla. Išao je potom dvosjed voziti još dvije utrke u Europi, ali nije išlo.

Bob

Hrvatska bob posada u sastavu pilot Dražen Silić, Mate Mezulić, Benedikt Nikpalj, Antonio Zelić, Vanja Starek i Nikola Nimac vizu za Peking tražila je kroz tri natjecanja Američkog kupa, u Vancouveru, Salt Lake Cityju i Lake Placidu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini