ROVINJ

UTRKA "ŠTRIKA FERATA RUN": Nizozemac Koen Kusters 10 kilometara istrčao za 37 minuta

Drugoplasiran je bio domaći predstavnik Christian Gallo, dok je trećeplasirani u cilj stigao domaći predstavnik Matija Mužina iz Rovinja. Najbrža natjecateljica bila je Daria Škrinjar (SRK Running fox) iz Poreča, drugo mjesto je pripalo Ivi Marić iz Rovinja, a treća je u cilj stigla Sandra Kobel iz njemačkog grada Auerbacha

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Atraktivna staza prve utrke "Štrika ferata run"

Atraktivna staza prve utrke "Štrika ferata run"


U povodu proslave Dana grada Rovinja, u nedjelju je prvi puta održana utrka "Štrika ferata run" u duljini od 10 kilometara. Riječ je zapravo o trasi koja prolazi novouređenom biciklističko-pješačkom stazom bivše pruge koja je povezivala Kanfanar s istarskim turističkim biserom Rovinjom, a koja je na inicijativu ova dva grada uređena i pretvorena u prekrasnu atrakciju.

Sudjelovalo 50-ak trkača

Prateći trasu nekadašnje pruge - koja je na mjestima još vidljiva i namjerno ostavljena kao atrakcija - prolazi kroz zanimljiva područja neotkrivenog zaleđa Rovinja, Kontrade i okolice Kanfanara te se svi nadaju da će se jednog dana, nakon uređenja punog profila, uspješno organizirati i polumaratonska, pa možda i maratonska utrka budući da je udaljenost između dviju stanica približno 21 kilometar, odnosno u oba smjera 42 kilometara.

Foto

Medalju su osvojili i turisti

Na ovoj je prvoj utrci, dakle, ukupno sudjelovalo 50-ak natjecatelja, među kojima su nastupili i poneki turisti i to čak vrlo uspješno popevši se i na postolje u muškoj i ženskoj konkurenciji. Tu su se posebno istaknuli prvoplasirani Nizozemac Koen Kusters koji je udaljenost od 10 kilometara istrčao za 37 minuta' i ostavio drugoplasiranog domaćeg predstavnika Christiana Galla točno 6 minuta (43'00''). Trećeplasirani je u cilj stigao domaći predstavnik Matija Mužina iz Rovinja s rezultatom 43'06''.

Najbrže natjecateljice

Najbrža natjecateljica bila je Daria Škrinjar (SRK Running fox) iz Poreča s rezultatom 54'45'', drugo mjesto je pripalo Ivi Marić iz Rovinja s rezultatom 55'28'', dok je kao trećeplasirana stigla Sandra Kobel iz njemačkog grada Auerbacha s vremenom 55'41''. Prigodni poklon je također dobio i najstariji natjecatelj Miljenko Cukon iz Pule.

Foto

Najbrži muški natjecatelji

Sve je natjecatelje u cilju dočekala voda, ali i sukladno nazivu same manifestacije TEĆI ISTI PITI, Kampanjola bira, a najbrže natjecatelje su nagradili domaći vinari Vina Dobravac, Vina Vivoda, Vina Lunika, Vina Grota, Vina San Tommaso te Oleum Maris d.o.o., proizvođač ekstra djevičanskog maslinovog ulja Oio Vivo.

Pokrovitelji manifestacije bili su Grad Rovinj i Turistička zajednica grada Rovinja uz pomoć ISTRuna i biciklističkog kluba AXA.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter