POREČ

U Zelenoj laguni održan IRONGIRL I IRONKIDS

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

Utrka za čelične cure, Iron girl Poreč, namijenjena ženama i djevojkama iznad 16 godina, održala se u Zelenoj laguni. Staza je bila duga 3,6 kilometara, a obilazila je cijeli zaljev.

Na utrci Ironkids koja se održala isti dan na istom mjestu, okušala su se djeca od 6 godina do 15 godina. Start je bio iz Ski Lifta s početkom u 18 sati.

Svaki mali natjecatelj i natjecateljica za hrabru borbu, sa završenom utrkom, dobio je medalju oko vrata i majicu. Dobne skupine odnosno udaljenosti po dobnim skupinama bile su: 400 metara za uraste 6-7 godina, 800 metara za uzraste 8-9 godina, 1.200 metara za uzraste 10-11 godina, 1.600 metara za uzraste 12-13 godina i 2.000 metara za uzraste 14-15 godina.

Prvo mjesto na utrci Iron girl osvojila je Lea Miletić (1995.) koja je otrčala 3,6 kilometara za 15 minuta i 16 sekundi. Drugo mjesto osvojila je Benedicte Vucić, a treće Leonida Krašević. U dječjim Ironkids utrkama prva tri mjesta u kategoriji 400 metara osvojili su Elena Vojniković, Valentin Leo Witte i Yaroslav Vakhrushev. U kategoriji 800 metara Ilya Stepanov, Jaka Pajk i Chiara Petretti, u kategoriji 1.200 metara Klarisa Gorjup, Hannah Matthes i Petar Brajković, u kategoriji 1.600 metara Emanuel Puhanić, Sonja Rajko i Adrian Ščerbakov, a u kategoriji 2.000 metara Maks Ćosić, Aleksandr Vakhrushev i Karlo Šulc. Utrke je organizirala tvrtka Plava laguna uz pomoć javnog sektora.

Plava laguna je potpisala dvogodišnji ugovor s World Triatlon Corporation, vlasnikom licence Ironman, te se iduće godine očekuje još jedna triatlonska trka, dana 10. svibnja, a istog dana će se održati i Ironkids i Irongirl utrke.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini