OLIMPIJSKE IGRE GLUHIH

TROJE ISTARSKIH SPORTAŠA NASTUPA U BRAZILU: Tomislav Bošnjak iz Poreča nosio zastavu na otvaranju, a Puljanin Antonio Žgomba peti na 50 leptir

Antonio Žgomba je isplivao i šesto vrijeme na 50 prsno, a Natali Žgomba traži prvi nastup u finalu. Igre traju do 15. ovog mjeseca

| Autor: Roberto CAR
Istarski sportaši u Brazilu

Istarski sportaši u Brazilu


Troje istarskih sportaša, rukometaš Poreča Tomislav Bošnjak te plivači pulske Arene Antonio i Natali Žgomba s trenericom Anom Lučić nalaze se u Brazilu gdje su u tijeku Olimpijske igre gluhih. U gradu Caxias do Sul Hrvatsku predstavlja 28 predstavnika. Šest sportašica i 22 sportaša natječe se u šest kategorija: atletici, judu, plivanju, rukometu, streljaštvu i taekwon-dou.

Prve dojmove iz Brazila za naš list iznijela je trenerica pulskih plivača Ana Lučić.

- Otvaranje igara bilo je 1. svibnja A hrvatsku zastavu nosio je Tomislav Bošnjak, član rukometne reprezentacije, a inače igrač Poreča. Što se brata i sestre Žgomba tiče, krenuli su s natjecanjima. Antonio je do sad plivao 50m leptir i 50m prsno. Na 50 leptir se kvalificirao u finale te završio s apsolutnim petim mjestom i rezultatom 26.17, dok je prsnim stilom bio šesti s rezultatom 31.11. Jučer je plivao 100 delfin, ali se nije plasirao u finale. Ostalo mu je još 50m slobodno koje je na rasporedu u ponedjeljak, prenijela je Lučić okrenuvši se Natali.

- Natali Žgomba plivala je 200 i 50 slobodno, ali se nije kvalificirala u finale. Danas pliva 50 leđno, sutra 100 slobodno, a u ponedjeljak 50m leptir. Inače nas prati kiša, budući da ovdje kreće zima. No, nema zime jer se Hrvatski sportski savez gluhih pobrinuo da imamo odlične uvjete dok boravimo u Brazilu, zaključila je trenerica plivača Arene.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom