GUIMARAES

Svi Hajdukovi navijači s ulaznicama ušli na stadion - policija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Svi Hajdukovi navijači s kupljenom ulaznicom pušteni su u srijedu na utakmicu Vitorije Guimaraes i Hajduka premda je policija razmišljala hoće li pustiti 154 navijača identificirana prošlu noć nakon izgreda u Guimaraesu, rekla je glasnogovornica lokalne policije Hini.

"Svi navijači s kupljenom ulaznicom pušteni su na stadion" rekla je glasnogovornica u telefonskom razgovoru.

Dodala je da je prije utakmice možda došlo do novog incidenta, no nije otkrila detalje.

"U ovom trenutku ne mogu ništa reći jer nemam dovoljno informacija, naknadno ćemo izvijestiti", rekla je.

Vitoria Guimaraes i Hajduk su u srijedu u 18 sati (17 sati po lokalnom vremenu) započeli uzvratnu utakmicu 3.pretkola Konferencijske lige.

Hina je pokušala kontaktirati jednog od istaknutih članova Hajdukove navijačke skupine "Torcida" no nije odgovorio na upit.

U utorak oko 22.30 sati zamaskirane osobe, uglavnom obučene u crno, bacale su upaljene baklje i stolice na teresama kafića u Guimaraesu, gradu na sjeveru Portugala. Ljudi su ustajali i bježali iz kafića dok su se navijači približavali, vidi se na snimkama objavljenima tijekom noći. Nitko nije bio uhićen.

Predsjednik lokalnog parlamenta u Guimaraesu bio je zatražio od policije da se Hajdukovim navijačima, registriranima te noći, zabrani ulazak. Najveća oporbena stranka u zemlji, konzervativni PSD, uputio je pismo ministru unutarnjih poslova kritizirajući reakciju policije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater