BERLIN

SP rukomet: Nijemci iz straha ne žele u Egipat

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Njemačka muška rukometna reprezentacija suočava se s poplavom otkaza igrača koji iz straha od zaraze ne žele putovati na siječanjsko Svjetsko prvenstvo u Egiptu.  

Nakon što je Patrick Wiencek iz THW Kiela otkazao izborniku prošlog tjedna, u utorak su to učinili i njegovi klupski kolege Steffen Weinhold i Hendrik Pekeler, kao i Finn Lemke (MT Melsungen) koji neće igrati za Njemačku u Egiptu od 13. do 31. siječnja.

"Sportski gledano, novi otkazi Fina Lemkea, Steffena Weinholda i Hendrika Pekelera nas očito jako zabrinjavaju. Svi su mi svoje razloge objasnili izravno i ja ih razumijem", rekao je trener izbornik Alfred Gislason, koji je ostao gotovo bez kompletne obrane. 

Igrači su iznijeli osobne razloge povezane s njihovim obiteljima. 

"Razvoj epidemije Covid-19 i nova pooštrena ograničenja brinu me i kao oca. Ja ne mogu mirno ostaviti ženu i djecu u ovom trenutku više od četiri tjedna", rekao je Pekeler njemačkim medijima. 

Njemačka je upravo poduzela nove mjere u borbi protiv pandemije, zatvorila nebitna poduzeća, škole i drastično ograničila okupljanja.

U studenom su se četiri rukometaša njemačke nacionalne momčadi vratila s međunarodnog okupljanja pozitivni na  koronavirus, uzrokujući odgađanja utakmica u ligi. Tada se u Njemačkoj oglasilo puno onih koji su zatražili otkazivanje ili odgađanje Svjetskog nogometnog prvenstva u Egiptu, što se ipak nije dogodilo.

 Njemačka bi trebala sudjelovati s desetkovanom momčadi u skupini A zajedno s Mađarskom, Urugvajem i Zelenoortskim otocima. 

Hrvatska će igrati u skupini C s Katarom, Japanom i Angolom. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of