DUBAI

SP paraatletika: PULJANKA MIKELA RISTOSKI OSVOJILA BRONCU!

| Autor: Hina
Ilustracija

Ilustracija


Daljašica Mikela Ristoski i kuglaš Matija Sloup osvojili su brončana odličja na WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu koje se održava u Dubaiju. 

Mikela Ristoski je u skoku u dalj, kategorije sportaša s intelektualnim teškoćama, osvojila broncu sa skokom od 5,61 metara. Zlato je pripalo Poljakinji Karolini Kucharczyk koja je sa 6,21 m postavila novi svjetski rekord, dok je srebro osvojila Ruskinja Aleksandra Ručkina sa samo jedan centimetar (5,62 m) duljim skokom od hrvatske reprezentativke.

"Osjećam se super i zadovoljna sam današnjim rezultatom nakon svega što mi se ove godine događalo. Srebro mi je pobjeglo za centimetar, ali vjerujem da će mi se to vratiti na Paraolimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine", izjavila je Mikela Ristoski.

U kategoriji bacača kugle niskog rasta Matija Sloup osvojio je brončano odličje s novim osobnim i državnim rekordom od 10,30 metara. Novi svjetski prvak sa izjednačenim svjetskim rekordom je Rus Denis Gnezdilovs (10,88 m). Srebro je pripalo Iračaninu Tnaiashu Garrahu (10,77 m).

"Napokon sam osvojio svjetsku broncu, nakon što sam 2015. u Dohi i 2017. u Londonu bio četvrti, a da mi je u Londonu medalja pobjegla za centimetar. To mi je veliki poticaj i motivacija za sljedeću godinu za Paraolimpijske igre u Tokiju. Znam koliko vrijedim. Nažalost, tehnika nije bila baš sjajna. Nisam zadovoljan daljinom, ali bronca je tu", rekao je Matija Sloup.

U poslijepodnevnom dijelu programa nastupit će još četvero hrvatskih predstavnika: Ana Gradečak i Deni Černi u bacanju kugle te Josip Slivar i Ivan Katanušić u bacanju diska te Deni Černi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter