MORAO OTKAZATI

ŠOK U PULSKOM TROJANU Andi Vrtačić neće nastupiti u finalu Armagedona!

Andi se želio boriti pod svaku cijenu, ali ja nisam ovdje samo da bih trenirao te dečke, već je moja zadaća da borca zaštitim, ako treba i od samog sebe, rekao je trener Trojana Zelg Galešić

| Autor: Ivica CEROVAC
Ozljeda ga spriječila - Andi vrtačić (Snimio Dejan Štifanić)

Ozljeda ga spriječila - Andi vrtačić (Snimio Dejan Štifanić)


Pulski Trojan neće imati dvojicu predstavnika na finalnoj večeri Armagedona, koja će se 10. travnja održati u dvorani zagrebačkog American Top Teama. Kako se približavao njegov obračun s Đanijem Barbirom u finalu srednje kategorije, zdravstvene tegobe koje su mučile Andija Vrtačića sve su više dolazile do izražaja i Zelg Galešić je odlučio otkazati nastup svojeg pulena.

- Ova korona uzela je veliki danak kod sportaša. Zatvaranje dvorana, otvaranje, pa novo zatvaranje, sve je to ostavilo traga i kao posljedica su stigle česte ozljede, a Andija one definitivno nisu mazile. Najprije ga je mučila šaka, pa mu je pukla zadnja loža, da bi mu se potom ukočila leđa i ozlijedio je zglob lijeve noge, a uspio se uz sve to i otrovati s hranom. Sve smo to nekako uspjeli pregrmjeti te sam vjerovao da će stvari ipak doći na svoje, da ćemo se u završnici priprema uspjeti posložiti i odraditi taj meč, ali onda su se Andiju leđa ukočila do te mjere da nije mogao odraditi završne sparinge te sam odlučio sve to presjeći i otkazati borbu, rekao je Zelg Galešić, trener Trojana. - Problem s leđima pojavio se početkom ožujka, čim smo krenuli sa završnim pripremama. Deset dana primao je injekcije, poslije je prešao na tablete protiv bolova, ali i s njima je treninge odrađivao na 50 posto. Osjećao bi leđa kod svakog hrvačkog treninga i nastojali smo to hrvanje izbjeći što smo više mogli te smo radili na tehnici i nadali se da će bol s vremenom popustiti, ali situacija se samo pogoršavala. Bilo je sve gore i gore te stvarno nije imalo smisla nastaviti dalje.

Da Vrtačiću odluka o otkazivanju borbe nije najbolje legla, ne treba niti govoriti.

- Normalno da je negodovao i da se želio boriti pod svaku cijenu, ali ja nisam ovdje samo da bih trenirao te dečke, već je moja zadaća da borca zaštitim, ako treba i od samog sebe. On je čak razmišljao i o tome da tjedan pred borbu u potpunosti odmori i onda svjež uđe u kavez, ali na tako nešto nisam želio pristati, a vjerujem da će za par godina Andi shvatiti razloge zbog kojih sam donio ovu odluku i zaključiti da sam bio u pravu, uvjeren je Galešić. - I sa svim tim problemima, on bi po meni bio veliki favorit u finalu, ali bojao sam se pogoršanja ozljede i nisam ga želio zbog jednog meča zakinuti za daljnju karijeru. Tegobe koje ga muče mogu se sanirati jedino mirovanjem, a Andi si ga nije mogao priuštiti i to je bio najveći problem. Bol koju osjeća i činjenica da ne može dati sve od sebe borcu često u kavezu znaju uzeti fokus, a kad se u petak nije mogao niti dovući do dvorane, da me barem zavara da je sve u redu, znao sam da je to kraj ove priče, ali ne i kraj svijeta za njega. Mlad je i vremena pred sobom ima više nego dovoljno, a usto je i nevjerojatan talent te ne sumnjam da će Andi uspjeti u ovom sportu.

Galešić je o otkazivanju borbe obavijestio i organizatore Armagedona, promociju Fight Nation Championship.

- Na žalost, Andi je prikupio toliku liječničku dokumentaciju da mi nije falilo potvrda koje sam trebao priložiti, a sad je na organizatorima da odluče hoće li tu borbu otkazati, ili će Barbiru pronaći novog protivnika. Teško mi je bilo donijeti ovu odluku, jer znam koliko je Andi uložio u ovaj turnir i kroz koje je sve bolove prolazio zadnjih mjeseci, ali što je, tu je. Zamislite da je s ovakvim leđima ušao u kavez i stanje mu se pogorša usred borbe te se između prve i druge runde ne može dignuti sa stolice, bilo bi to puno gora situacija, smatra Galešić, koji će tako u finalu Armagedona imati samo jednog borca, Daniela Bažanta. - Ostao je sam, ali neće biti sam. Kad jedan od nas ide u rat, cijeli klub je s njim.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater