Darko Raić Sudar

Skok u elitni razred: STADION ALDO DROSINA DOBIT ĆE ČETVRTU KATEGORIJU

| Autor: Boris VIDULIN
(Snimio Neven Lazarević)

(Snimio Neven Lazarević)


Nakon što su i reprezentativci digli svoj glas protiv igranja na Maksimiru, koji jedva da i zadovoljava one minimalne uvjete i kriterije FIFE, a i sam izgled zagrebačkog stadiona je sramota za reprezentaciju Hrvatske, ostali stadioni u državi dobili su priliku da ugoste A reprezentaciju u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Katru. Među njima je i pulski "Aldo Drosina" kao potencijalni stadion na kojem bi se mogla odigrati barem jedna kvalifikacijska utakmica.

"VIP hospitality" šatori

To se sigurno neće dogoditi ovog proljeća kada su na rasporedu tri utakmice kvalifikacija i to jedna gostujuća u Sloveniji 24. ožujka, te dvije domaće 27. i 30. ožujka, protiv Cipra odnosno Malte za koje je domaćinstvo dobila Rijeka, odnosno Rujavica. Ostaje nada da bi u preostale tri ovogodišnje domaće utakmice, koje su na rasporedu na jesen i to protiv Slovenije, Slovačke i Rusije, reprezentacija igrala u Puli. Iako se prvotno mislilo kako pulski stadion ne zadovoljava uvjete za igranje kvalifikacija za SP, rukovoditelj gradskog stadiona "Aldo Drosina" Darko Raić Sudar tvrdi da nije tako.

- Mi samo aplicirali i za ove prve dvije kvalifikacijske utakmice protiv Cipra i Malte, računali smo da su to, figurativno rečeno, manje utakmice i da bi mogli biti domaćini, no HNS je odlučio drugačije. Dakle, ništa nas po pitanju uvjeta na stadionu nije sprječavalo da se kandidiramo. Kako smo ugostili U-21 kvalifikacijsku utakmicu između Hrvatske i Latvije, tako smo mogli i A reprezentaciju jer je to ista kategorija utakmica. Naravno da postoje neke dodatne stvari koji bi morali učiniti u i oko stadiona, ali ništa nerealno i nešto što nije moguće odraditi u nekoliko dana.

Primjerice, oni traže da imamo dva "VIP hospitality" šatora, što je moguće napraviti na umjetnoj travi igrališta iza zapadne tribine. Dakle nije bio problem u nedostatku uvjeta na stadionu već je jednostavno odluka krovne nogometne organizacije bila takva da se prve dvije utakmice odrade u Rijeci. Naravno da ćemo poslati zahtjev i za sljedeće kvalifikacijske utakmice na jesen i nadati se da ćemo imati priliku ugostiti naše najbolje nogometaše, pojasnio je Darko Raić Sudar.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum