u domu sportova mate parlov

SJAJNA BORILAČKA PRIREDBA U PULI GLADIATOR FIGHT NIGHT: Odlične borbe digle publiku na noge, pulski "Trojanci" u prvom dijelu večeri upisali i pobjedu i poraz

| Autor: Goran Rojnić
Gladiator Fight Night (Snimio Dejan Štifanić)

Gladiator Fight Night (Snimio Dejan Štifanić)


Večeras je u Domu sportova Mate Parlov održano šesto izdanje borilačke priredbe Gladiator Fight Night, u sjajnoj atmosferi koju su borci u sedam uvodnih poluprofesionalnih i tri profesionalne borbe potezima podizali gledatelje na noge.

U prvom dijelu večeri borci pulskog Trojana upisali su pobjedu i poraz. Mlada Matea Josipović sjajnu je krenula u MMA karijeru, pobjedu pred svojim navijačima mlada borkinja s Verude svladala je iskusnu Nikolinu Katić iz Belišća. Erik Pletikos nije uspio nastaviti pobjednički niz, njega je borbom u parteru svladao kroz tri runde slovenski borac.

Gladiator Fight Night (Snimio Dejan Štifanić)Gladiator Fight Night (Snimio Dejan Štifanić)

Prva je od pulskih predstavnika Trojana u kavez izašla mlada Matea Josipović, koja je za protivnicu imala iskusnu Nikolinu Katić iz Belišća. Mada i viša Josipović na početku nije koristila duže ruke i noge, kao da je trema prve borbe učinila svoje, ali kad je jednom povezala seriju udaraca u kutu i digla dvoranu na noge, činilo se da je prvu rundu ipak osvojila. U drugoj rundi Josipović je novom serijom udaraca i i koljenima u tijelo čak u jednom trenutku natjerala Katić na bijeg po ringu, da bi u trećoj rundi Josipović ponovno dobro počela, ali potom pala u podređenu ulogu u parteru, kako je borba i okončana. Suci su , pak, podiljenjom odlukom, pobjedu dodijelili Matei Josipović, koja je tako svoju karijeru u kavezu započela pobjednički.

Gladiator Fight Night (Snimio Dejan Štifanić)Gladiator Fight Night (Snimio Dejan Štifanić)

- Odličan je osjećaj, ovo mi je veliko iskustvo i jako sam sretna zbog pobjede iako je došla podijeljenom odlukom sudaca, rekla je nakon borbe mlada borkinja s Verude.

Nakon nje u kavez je ušao još jedan «trojanac", Noel Perković, koji je za protivnika imao Slovenca s talijanskom adresom Domena Verglesa. Slovenac je u ranoj fazi prve runde borbu prebacio u parter gdje je bio aktivniji i dominantniji. Čak i kada se Perković uspio oslooditi uslijedilo bi novo prebacivanje borbe u parter. U drugoj rundi, nakon početnih razmjna udaraca Slovenac odmah brzo borbu seli u parter. U nekoliko navrata činilo se da će Perković preokrenuti situaciju u parteru, no otišlo se u treću rundu, gdje ponovno Vergles rano ruši pulskog borca i konstantnim udarcima skuplja poene kod sudaca, koji mu dodjeljuju pobjedu.

Gladiator Fight Night (Snimio Dejan Štifanić)

Između njih smjestila se borba gorostasa u superteškoj kategoriji između atraktivnog udarača Riječana Tiriela Luke Ambramovića i Zagrepčama Darka Svibena, vještog u hrvačkim tehnikama. Nakon početnog ispitivanja u prvoj rundi, drugu je Sviben započeo teškim udarcem,što je samo razljutilo Ambramovića koji uzvraća reprertoarom udaraca i dolazi u dominantnu poziciju, a potom u «stojci» razbija protivnički gard te ponovno dolazi u dominantnu poziciju i u parteru dominantno završava borbu na radost velikog broja svojih navijača u pulskoj dvorani.

- Prije sam se bavio karateom i skijanjem, ali ovo mi dobro ide. Zahvaljujem se navijačima i prijateljima na podršci u pulskoj dvorani, poručio je Ambramović nakon pobjede.

Prije ovih borbi održane su i tri uvodne, u kojima se vidjela dominacija Tonija Paraća iz Vinkovaca nad Riječaninom Patrikom Valenčićem, kojeg ni brojni navijači nisu uspjeli pokrenuti u otvorenoj borbi pa je sudačka odluka bila jednoglasna. Potom je Talijan Tommaso Ferronato u 2:34 druge runde slavio prekidom nad Zagrepčaninom Markosom Jakovićem, nakon što je bolje reagirao na borbu u parteru. Prekid je bio i u trećoj rundi dvoboja Zagrepčana Blaća Ivkovića i Nikole Jankovića iz Belišća, gdje su borci sve tri runde proveli u parteru, ali je na koncu Zarepčanin, nošen podrškom brojnih navijača, slavio. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater